New York Times: Ο Τσίπρας να κάνει εκλογές για να διώξει τους "ακραίους"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαΐου 2015 21:17 New York Times: Ο Τσίπρας να κάνει εκλογές για να διώξει τους "ακραίους"

Να προκηρύξει εκλογές για να "απαλλαγεί" από τους "ακραίους" του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο δημοσιογράφος Ούγκο Ντίξον, με άρθρο του στους New York Times. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για το μοναδικό σενάριο που δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καταστροφή.

"Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων, να μετατρέψει -διά της βίας- τις καταθέσεις των αποταμιευτών σε τραπεζικό κεφάλαιο να αποχωρήσει από το ευρώ και ούτω καθεξής", αναφέρει στο άρθρο του ο Ούγκο Ντίξον.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του αρθρογράφου τονίζει ότι μπορεί η Ελλάδα να δει… φως στο τούνελ και να αποφύγει τα σενάρια χρεοκοπίας και Grexit αρκεί ο Αλέξης Τσίπρας να "μασήσει τα λόγια του" (σ.σ. να πάρει πίσω τις προεκλογικές του εξαγγελίες), να προκηρύξει εκλογές – κάτι που θα του δώσει την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποβάλει τους σκληροπυρηνικούς από το κόμμα του -, και με μια νέα εντολή από τον ελληνικό λαό να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των δανειστών".

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως καταλληλότερη στιγμή για να προκηρυχθούν εκλογές είναι ο Ιούλιος, πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα μπορεί να περάσει μερικά αντιδημοφιλή μέτρα από το Κοινοβούλιο κάτι που οι σκληροπυρηνικοί του κόμματός του δεν θα δεχθούν εύκολα και θα ανατρέξει στη βοήθεια βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Τέλος, μετά τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. Δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίζεται από περισσότερο μετριοπαθείς βουλευτές, οι πιστωτές θα ήταν πρόθυμοι να εκταμιεύσουν περισσότερα χρήματα με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, ενώ θα συμφωνούσαν σε κάποια απομείωση του τεράστιου χρέους της χώρας, πιθανότατα επεκτείνοντας το χρόνο αποπληρωμής και μειώνοντας τα επιτόκια.

"Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να φαίνεται σαν ένα παραμύθι. Αλλά είναι ένα από τα λίγα που δεν τελειώνει σε μια καταστροφή", καταλήγει το δημοσίευμα των New York Times. 

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση