Ο Μαργαρίτης Σχοινάς για Επίτροπος Άμυνας και Διαστημικής Πολιτικής

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 18:57 Ο Μαργαρίτης Σχοινάς για Επίτροπος Άμυνας και Διαστημικής Πολιτικής

Ένα χαρτοφυλάκιο έκπληξη φαίνεται πως προορίζει για τον Έλληνα Επίτροπο η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θεωρείται πιθανότερος να αναλάβει Επίτροπος Άμυνας και Διαστημικής Πολιτικής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Οι ανακοινώσεις για τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένονται την προσεχή Τρίτη (10.09.2019). Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομέας της άμυνας που αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, θα συνοδευτεί από την ίδρυση μιας νέας σχετικής γενικής διεύθυνσης.

Όσον αφορά στην Κύπρια Επίτροπο, Στέλλα Κυριακίδου, αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για την προστασία των καταναλωτών και την υγεία.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Γιοχάνες Χαν από την Αυστρία, αναλαμβάνει τις εσωτερικές υποθέσεις, ο Ντίντιερ Ρέιντερ από το Βέλγιο τον προϋπολογισμό, η Μαρίγια Γκάμπριελ από τη Βουλγαρία την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, η Ντουμπράβκα Σούικα από την Κροατία τη διεύρυνση, η Βέρα Γιούροβα από την Τσεχία το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία, η Μαγκρέτ Βέσταγκερ αναλαμβάνει εκτελεστική αντιπρόεδρος για θέματα ψηφιακής μετάβασης, η Κάντρι Σίμσον από την Εσθονία, τη διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη, η Φινλανδή πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν την οικονομία (το πρώην χαρτοφυλάκιο Μοσκοβισί), η Σιλβί Γκουλάρντ από τη Γαλλία, τον ανταγωνισμό, ο Λάζλο Τροσκάνιλ από την Ουγγαρία την ανθρωπιστική βοήθεια και ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν το Εμπόριο.

Επιπλέον, ο Ιταλός Πάολο Τζεντιλόνι αναλαμβάνει τη βιομηχανία και την εσωτερική αγορά, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις την ενέργεια, ο Λιθουανός Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους την έρευνα, ο Λουξεμβούργιος Νικόλας Σμιντ τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, και η Μαλτέζα Χελένα Ντάλι τη Δικαιοσύνη.

Ο Ολλανδός Φρανς Τίμμερμανς αναλαμβάνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος για το κλίμα, ο Πολωνός Γιάνος Βοισέτσοφσκυ τη γεωργία, η Ελίζα Φερέιρα από την Πορτογαλία την περιφερειακή πολιτική, ο Μάρος Σέφτσοβις την ασφάλεια, ο Σλοβένος Γιάνες Λέναρτσις την αλιεία, και η Σουηδέζα Ίλβα Γιόχανσον την απασχόληση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ αναλαμβάνει Ύπατος Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική, ενώ η Βρετανία, ενόψει και Brexit, δεν έχει ορίσει επίτροπο.

Η Ρουμανία συμπληρώνει τη λίστα με δύο πρόσωπα, τους Νταν Ρίκα, ή Ροβάνα Πλάμπ, ένας εκ των οποίων θα λάβει τις μεταφορές.

Όπως σημειώνει το ΚΥΠΕ, αυτές ήταν οι τελευταίες πληροφορίες για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές έως την Τρίτη όταν και θα ανακοινωθεί η νέα Επιτροπή.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση