Novartis: Στη βουλή η δικογραφία για Λοβέρδο - Πυρά από ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 18:15 Novartis: Στη βουλή η δικογραφία για Λοβέρδο - Πυρά από ΚΙΝΑΛ

Σφοδρή αντίδραση του Ανδ. Λοβέρδου με αφορμή νέα δικογραφία εις βάρος του για τη Νοvartis, που εστάλη στη Βουλή.

Βολές εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Novartis με σχετικό non paper. 

"Το αίτημα της εισαγγελέως διαφθοράς για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία, συνιστά μία ακόμη διαδικαστική ενέργεια ενταγμένη στον σχεδιασμό μετατροπής της υπόθεσης Novartis σε μια σκευωρία για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.

Αυτό τονίζουν πηγές του ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για «μία από τις τελευταίες σπασμωδικές αντιδράσεις ενός αντι-θεσμικού συστήματος εξουσίας που πνέει πλέον τα λοίσθια».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής «κατά προδήλως αντιθεσμικό τρόπο, η υπόθεση επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο, με μόνους στόχους τον Ανδρέα Λοβέρδο και το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που σχεδόν για όλους τους άλλους εμπλεκομένους η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο! Την ώρα μάλιστα που και για τον ίδιο τον Ανδρέα Λοβέρδο η κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων έχει καταπέσει σαν «χάρτινος πύργος» (όπως διαπιστώνεται στο πόρισμα της εισαγγελίας διαφθοράς!), κάποιοι πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή την υπόθεση.

Το «σύστημα Ρασπούτιν» που παραμένει ακόμη ζωντανό συντηρεί το τοξικό κλίμα που το ίδιο έχει δημιουργήσει. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσει αναδρομικά τη διάτρητη και κατευθυνόμενη διαχείριση της υπόθεσης τα τρία τελευταία έτη.

Αποκρύπτονται ξανά οι κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης του φαρμάκου, οι πολιτικές ευθύνες για την εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης, οι αθέμιτες πρακτικές των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και το «πάρτυ» που έλαβε τέλος το 2010.

Είναι πλέον προφανές ότι έχει συντελεστεί, και κατά νομική ακριβολογία, η πράξη της κατάχρησης εξουσίας. Κρατικά και δικαστικά όργανα, εκμεταλλευόμενα την εξουσία που τους προσδίδουν οι αρμοδιότητές τους, εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να προβαίνουν σε ενέργειες πολιτικά στοχευμένες και κατευθυνόμενες.

Το ίδιο το περιεχόμενο της διαβιβαζόμενης δικογραφίας επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας:

Το πόρισμα της εισαγγελέως διαφθοράς είναι ένα κείμενο χωρίς νομική τεκμηρίωση, που στηρίζεται αποκλειστικά στις καταθέσεις αναξιόπιστων μαρτύρων. Αποσιωπώνται  προκλητικά μεταγενέστερες καταθέσεις των ιδίων προσώπων που ακυρώνουν τις προηγούμενές τους! Αποσιωπώνται και αγνοούνται καταθέσεις και άλλων προσώπων που θα έπρεπε να στρέψουν την έρευνα σε άλλες κατευθύνσεις. Στοιχεία που όταν θα βγουν στο φως της δημοσιότητας θα προκαλέσουν πανικό στους σκευωρούς που θα τρέχουν να κρυφτουν!

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει προσηλωμένο στην ανάγκη για άπλετο φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης Novartis. Για να αναδειχθεί όλη η μεθόδευση, όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκευωρία και την πολιτική εκμετάλλευση ενός υπαρκτού σκανδάλου, με δαιδαλώδεις απολήξεις στον κρίσιμο τομέα της Υγείας.

Στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα του Ανδρέα Λοβέρδου, που πρώτος προεξόφλησε ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από τα νόμιμα θεσμικά προνόμια του βουλευτή, ζητώντας να αμυνθεί με τα μέσα που διαθέτει κάθε πολίτης.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και στους αδέσμευτους Έλληνες δικαστές".

Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Ευαγγ. Βενιζέλος

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την κατάθεσή του ως μάρτυρας δήλωσε ότι «προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης» και επισήμανε ότι «ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν». Ακόμη, κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία και έγγραφα που καταδεικνύουν την ύπαρξη του δόλου.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, δήλωσε: «Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης. Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα, όπως ξέρετε, δεν με αφορά προσωπικά ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση. Υπάρχει, όμως, το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια».

«Ερώτηση: Κάνατε, μήπως, λόγο για πολιτικά πρόσωπα εσείς στον αντεισαγγελέα;

Απάντηση: Και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο, από την άνοιξη του 2018, με τις μηνύσεις μας. Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου.

Ερώτηση: Για τις παρεμβάσεις μιλάτε;

Απάντηση: Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας, αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των προστατεύομενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη και βέβαια το ζήτημα είναι των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, το οποίο διερευνάται και το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως.

Ερώτηση: Κατονομάσατε πρόσωπα; Όπως του κ. Παπαγγελόπουλου, όπως έκανε χθες ο κ. Σαμαράς;

Απάντηση: Ευχαριστώ, τίποτα άλλο, θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος, το περασμένο έτος (Φεβρουάριος 2018) είχε καταθέσει μήνυση 22 σελίδων σε βάρος του ανώνυμου-προστατευόμενου μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Λοβέρδος: Eλεεινή πολιτική σκευωρία 

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας για την «ελεεινή πολιτική σκευωρία για τη Novartis», όπως αναφέρει.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνει: «Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν! Δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία. Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «η ένδεια της "δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του "ξεπλύματος" αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας». Όπως υποστηρίζει, «μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας. Τίποτε δεν θα περάσει!».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση