Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν θα διευκολύνουν την πρόσβαση ΑμεΑ - Προθεσμία ως το 2020

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 23:05 Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν θα διευκολύνουν την πρόσβαση ΑμεΑ - Προθεσμία ως το 2020

Οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας έναντι ατόμων με προβλήματα κινητικότητας (ΑμεΑ) αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Πιέζει στενά η Ε.Ε.

Στο θέμα της προσβασιμότητας φαίνεται ότι υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες (ΑμεΑ), αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ενσωματώσει, από το 2020, κτίρια δημόσια και ιδιωτικά που δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ, θα θεωρούνται αυθαίρετα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Ωστόσο σήμερα, πληθώρα ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων, δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση