Ετοιμάζεται το Grey's Anatomy του ΕΣΥ - Πώς θα γίνεται εισαγωγή στα επείγοντα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:15 Ετοιμάζεται το Grey's Anatomy του ΕΣΥ - Πώς θα γίνεται εισαγωγή στα επείγοντα

Τα ανανεωμένα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία θα βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με το υπερ-ΕΚΑΒ

Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα πρότυπα του εξωτερικού φιλοδοξεί να δημιουργήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι διαπιστώθηκε πως οι ασθενείς με το πρώτο τους βήμα στο ΕΣΥ ταλαιπωρούνται ακόμη και για την εξεύρεση του κατάλληλου τμήματος.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να δημιουργήσει αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ξεκινώντας από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, αναφέρουν πηγές του ethnos.gr.

Ειδικές ομάδες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

Το εγχείρημα θα ξεκινήσει με τον ορισμό ειδικών υγειονομικών ομάδων που θα έχουν την ευθύνη στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θεωρεί δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της εφημερίας που χιλιάδες ασθενείς προστρέχουν στα επείγοντα των μεγάλων νοσοκομείων επί ποδός θα βρίσκεται και ο διοικητής ή ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

Στόχος είναι ο διοικητής να συντονίζει το έργο των επειγόντων ώστε όλες οι ομάδες που θα απασχολούνται στα ΤΕΠ να ολοκληρώνουν τάχιστα τη διανομή των περιστατικών. Να σημειωθεί ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι ο αναπληρωτής διοικητής πρέπει να παρευρίσκεται στους χώρους του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Αγκάθι, ωστόσο, παραμένει η έλλειψη προσωπικού, καθώς σήμερα όσοι εργάζονται στα επείγοντα (γιατροί και νοσηλευτές) έχουν υποχρεώσεις και στις κλινικές. Γι' αυτό και οι πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν στο ΕΣΥ θα κατευθυνθούν στα ΤΕΠ αλλά και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τονίζουν πηγές του ethnos.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση