Στην ολομέλεια της Βουλής αύριο η υπόθεση Novartis

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 15:29 Στην ολομέλεια της Βουλής αύριο η υπόθεση Novartis

Τα κόμματα θα λάβουν γνώση του φακέλου, αναμένεται ανακοίνωση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με το newsbeast.gr.

«Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα αναφορικά με τη διάκριση των εξουσιών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την υπόθεση της Novartis και για το εάν η ΝΔ τάσσεται υπέρ της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Το ζήτημα του φακέλου, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, είναι θέμα της Βουλής» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως «αύριο στην Ολομέλεια θα λάβουν γνώση του φακέλου τα κόμματα και θα έχουμε τοποθέτηση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη».

Την ίδια ώρα, με πρώτη μάρτυρα την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άνοιξε σήμερα η παράλληλη έρευνα που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Η κ. Τουλουπάκη έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς του πρώην επόπτη της περί παρεμβάσεων στο έργο της από τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» ενώ σε αναφορά της στρέφει τα βέλη της στον Ιωάννη Αγγελή, τον οποίο κατηγορεί ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση