Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ο Βαγγέλης δεν είχε βάλει μόνος του τέλος στη ζωή του»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 17:08 Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ο Βαγγέλης δεν είχε βάλει μόνος του τέλος στη ζωή του»

Η εξομολόγηση ενός από τους τελευταίους ανθρώπους που είχε δει τον φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Την αλήθεια για τον θάνατο του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη αναζητούν ακόμη οι συγγενείς του.

Ο Γιακουμάκης είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 για να βρεθεί νεκρός 37 μέρες μετά, στις 15 Μαρτίου, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Ο ξάδελφός του Γιάννης ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που μίλησε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη πριν τον χαμό του, σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Στο χωριό Σελλί Ρεθύμνου, ο ξάδελφός του δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1: «Ήταν ένας άνθρωπος που και να τον απασχολούσε κάτι δεν θα το έδειχνε ποτέ».

«Με τον Βαγγέλη είχαμε μεγαλώσει μαζί, ήμασταν μαζί από μωρά, από την κούνια. Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι δικοί μας άνθρωποι ποτέ δεν πιστέψαμε ότι είχε βάλει τέλος στη ζωή του μόνος του. Και το πιστεύουμε ακόμη» συνέχισε.

Ο Γιάννης μίλησε και για το τι θυμάται από τις δύσκολες μέρες της εξαφάνισης του ξάδελφού του: «Ήταν μέρες δύσκολες, στην αρχή δεν ξέραμε τι είχε γίνει. Διάφοροι έλεγαν ο καθένας τα δικά του. Ψάχναμε όλοι μαζί. Από την αρχή φαινόταν ότι το πρόβλημα ήταν από τη σχολή».

Η δικαστική απόφαση για τα βασανιστήρια

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε υποστεί συστηματικά βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στα Ιωάννινα και για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη 9 Κρητικοί από το κοντινό του περιβάλλον στη σχολή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 8 από τους 9, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση στην υπόθεση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στους 5 από τους 8 κατηγορούμενους, ενώ στους 3 επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση