Δικηγόρος έπαθε ανακοπή στα σκαλιά των δικαστηρίων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 20:31 Δικηγόρος έπαθε ανακοπή στα σκαλιά των δικαστηρίων

Έκκληση του Δικηγορικού Συλλόγου για μόνιμο γιατρό - Ο άτυχος δικηγόρος υπέστη ανακοπή καρδιάς, και παρά τη βοήθεια που έσπευσε να του προσφέρει γιατρός, η οποία περνούσε τυχαία από το σημείο, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Την ανάγκη επαναλειτουργίας του ιατρείου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης επαναδιατυπώνει ο νομικός κόσμος της πόλης, με αφορμή περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι, όταν κατέρρευσε δικηγόρος στην είσοδο των δικαστηρίων, μπροστά στα μάτια συναδέλφων του, διαδίκων και περαστικών.

Ο ηλικίας 59 ετών άνδρας φαίνεται πως υπέστη ανακοπή καρδιάς, και παρά τη βοήθεια που έσπευσαν να του προσφέρουν γιατρός, η οποία περνούσε τυχαία από το σημείο, αλλά και δύο αστυνομικοί με γνώσεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το θλιβερό συμβάν επανέφερε στο προσκήνιο την έλλειψη μόνιμου γιατρού στο δικαστικό μέγαρο, ένα πάγιο αίτημα δικηγόρων, δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων. «Είναι αδιανόητο ένα δημόσιο κτήριο με τόσες ανάγκες και κρατούμενους να μην διαθέτει μόνιμο γιατρό» τονίζουν δικαστικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με υπολογισμούς καθημερινά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης περνούν κατ’ ελάχιστον 3,5 με 4 χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους βιώνουν συνθήκες φόρτισης και έντασης, όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι. «Έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα στα αρμόδια υπουργεία. Αυτό που ζητάμε είναι έναν μόνιμο γιατρό μέχρι το μεσημέρι» τονίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, αίθουσα για να φιλοξενήσει γιατρό υπάρχει στο κτήριο, καθώς έχει διαμορφωθεί σχετικός χώρος στο ισόγειο και μάλιστα είναι εφοδιασμένος και με μηχανήματα. «Περιμένουμε από τους εμπλεκόμενους φορείς και τα υπουργεία να οριστεί κάποιος γιατρός και ενδεχομένως με απόσπαση να αναλάβει καθήκοντα στα δικαστήρια» επισημαίνει ο κ. Κουτσοχήνας.

Η διοίκηση του δικαστικού μεγάρου έχει απευθυνθεί εγγράφως πρόσφατα τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στο Υπουργείο Υγείας εισπράττοντας τη βεβαίωση ότι θα σταλεί γιατρός, κάτι όμως που σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Καλλιρόη Χειμαριού δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση