Πρόστιμο 500 ευρώ σε φούρναρη που χάρισε κουλούρι στη μητέρα του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 22:00 Πρόστιμο 500 ευρώ σε φούρναρη που χάρισε κουλούρι στη μητέρα του

Πρόστιμο 500 ευρώ φέρεται να επέβαλλαν οικονομικές ελεγκτές σε φούρναρη που χάρισε ένα κουλούρι αξίας 80 λεπτών του ευρώ στη μητέρα του και δεν έκοψε απόδειξη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Open, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα στον Πύργο Ηλείας για την έκδοση αποδείξεων.

Κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου σε φούρνο, της πόλης, σύμφωνα πάντα το ίδιο ρεπορτάζ, οι ελεγκτές είδαν ότι μία κυρία κρατούσε ένα κουλούρι αλλά δεν είχε απόδειξη.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου υποστήριξε ότι η πελάτισσα ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι και για αυτό δεν είχε εκδώσει απόδειξη.

Οι ελεγκτές ζήτησαν τότε από τον καταστηματάρχη τη μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα είχε εκδώσει αρκετές αποδείξεις με τη συνολική αξία τους να είναι περίπου 70 ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι ελεγκτές θεώρησαν ότι ο τζίρος για τον οποίο κόπηκαν αποδείξεις είναι λίγος και ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν εκδίδει όλες τις αποδείξεις με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν το πρόστιμο των 500 ευρώ με αφορμή τη μη έκδοση απόδειξης για το κουλούρι.

O διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει, όπως έκανε με την υπόθεση της ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη που πουλούσε τερλίκια στη λαϊκή χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση