Παρέμβαση ΗΠΑ: "Καταλήξτε σε συμφωνία τώρα" είπε ο Λιου στον Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 14:26 Παρέμβαση ΗΠΑ: "Καταλήξτε σε συμφωνία τώρα" είπε ο Λιου στον Τσίπρα

Νέα συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών. Για ποιους κινδύνους προειδοποιεί ο Τζακ Λιου σε περίπτωση μη κατάληξης σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους Εταίρους

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του Brussels Group, για το ελληνικό ζήτημα.

ADVERTISEMENT
 

Ο Αμερικανός υπουργός είπε στον πρωθυπουργό, πως συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και πως το υπουργείο του στηρίζει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαπραγματεύσεις, την Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Ο Τζακ Λιου διεμήνυσε στον κ. Τσίπρα, πως ενδεχόμενη αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Νωρίτερα, σε ομιλία του στο London School of Economics, εξέφρασε την ανησυχία του ότι ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα ελληνική κρίση, προσθέτοντας ότι θα ήταν λάθος να σκεφτεί κανείς πως κάτι τέτοιο δεν θα έχει επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο.

"Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας δεν θα είχε επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο (...) Η πρόκληση για τους Ευρωπαίους, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς – το ΔΝΤ- είναι να δείξουν αρκετή ευελιξία", δήλωσε ο Λιου.

"Έτσι, εάν οι Έλληνες είναι προετοιμασμένοι να λάβουν τα δύσκολα μέτρα που χρειάζονται, (οι Ευρωπαίοι και οι πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί) πρέπει να βρουν μια λύση χωρίς να προκληθεί μια άσκοπη κρίση (...) Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες πολιτικές οι οποίες θα ήταν δύσκολες για οποιαδήποτε κυβέρνηση", πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

 

Πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση