Reuters: Στα 5 δισ. οι εκροές καταθέσεων τον Απρίλιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 16:25 Reuters: Στα 5 δισ. οι εκροές καταθέσεων τον Απρίλιο

Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες επιταχύνθηκαν την τελευταία εβδομάδα καθώς αυξάνεται ο φόβος ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει, ανέφεραν δυο τραπεζικές πηγές

Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες επιταχύνθηκαν την τελευταία εβδομάδα καθώς αυξάνεται ο φόβος ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει, ανέφεραν δυο τραπεζικές πηγές στο Reuters.

«Η τελευταία εβδομάδα τον Μάϊο ήταν πιο απαιτητική σε σύγκριση με τις προηγούμενες, με καθημερινές εκροές από 200 μέχρι 300 εκατομμύρια τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε υψηλόβαθμος έλληνας τραπεζίτης.

Οι εκροές καταθέσεων ανέβηκαν τον Απρίλιο στα 5 δισ. ευρώ (5,44 δισ) από 1,91 δισ. ευρώ το Μάρτιο, ανέφεραν τρεις έλληνες τραπεζίτες. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τα επίσημα στοιχεία θα δημοσιευθούν από την Τράπεζα τις Ελλάδας την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο δεν προχώρησε σε αύξηση του ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Κυβερνητικές πηγές πάντως ανέφεραν ότι δεν ζητήθηκε σχετική αύξηση στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ την Τετάρτη. «Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ζήτησε αύξηση, καθώς το πλαφόν των 80,2 δις θεωρείται επαρκές μετά τη σταθεροποίηση της εκροής καταθέσεων», ανέφεραν. 

 

πηγή:thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση