«Μπουκάρουν» με αυτοκίνητα σε καταστήματα οι… νέας γενιάς «επιστήμονες»!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 22:39 «Μπουκάρουν» με αυτοκίνητα σε καταστήματα οι… νέας γενιάς «επιστήμονες»!

Σε μάστιγα και μάλιστα καθημερινή, έχουν μετατραπεί η εισβολές με αυτοκίνητα σε καταστήματα στην Αττική, καθώς δεν περνά νύχτα που να μην σημειωθούν στο Αστυνομικό Δελτίο τουλάχιστον δυο περιπτώσεις εισβολής σε καταστήματα και επιχειρήσεις κατά μέσο όρο.

Ήδη αυτές οι απανωτές εισβολές με αυτοκίνητα, που το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει την μορφή επιδημίας, έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί είναι ήδη ζοφερή.

Μόνο σήμερα, Τετάρτη 25.09.2019, τα ξημερώματα σημειώθηκαν δυο εισβολές με αυτοκίνητα σε αντίστοιχα σημεία της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Πειραιά αλλά και στα Γλυκά Νερά.

Στην περίπτωση μάλιστα του Πειραιά στόχος ήταν ένα διαγνωστικό κέντρο, από όπου άρπαξαν χρήματα από το ταμείο.

Η ερευνητική δυσκολία σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει με το γεγονός πως η ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν να κάνουν με μια οργανωμένη συμμορία, άρα λοιπόν δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον άμεσα, να βρουν την άκρη από το «μίτο τις Αριάδνης» που θα τους οδηγήσει στην έξοδο του λαβύρινθου, αλλά με σκόρπια άτομα που έχουν βρει τον εύκολο τρόπο για το εύκολο κέρδος.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ερευνητές τις ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, εκτιμούν πως οι περισσότεροι εκ των δραστών είναι Ρομά, ακόμα και από τις κοντινές με την Αττική επαρχίες και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή τουλάχιστον η άμεση ταυτοποίησή τους: «…Θέλει πολύ δουλειά για να βγουν αυτές οι υποθέσεις και κυρίως υπομονή, καθώς τα στοιχεία που αφήνουν πίσω τους οι δράστες είναι λιγοστά και κατά συνέπεια χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να συλλέγουν με προσοχή και να οδηγήσουν σε δράστες με αποδείξεις», λέει στο Newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Το κακό είναι διπλό με αυτές τις σκόρπιες συμμορίες και συμμαχίες κακοποιών, καθώς κλέβουν αυτοκίνητα για να τα χρησιμοποιήσουν ως «πολιορκητικούς κριούς» στα καταστήματα που έχουν βάλει στο μάτι.

Οι εικόνες από το «ντου» στον Πειραιά

Άρα λοιπόν το κακό είναι διπλό, διότι κλαίει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που έχασε το όχημα και καταστράφηκε παράλληλα, αλλά και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος οποίος θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να επισκευάσει τις ζημιές που προκάλεσαν στο μαγαζί του, οι απρόσκλητοι εισβολείς.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση