Με τιμές... φωτιά πλέον τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 17:03 Με τιμές... φωτιά πλέον τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Ξεπερνάει τo 30% η αύξηση των τιμών πώλησης, αλλά και των ενοικίων κατοικιών στην Αθήνα.

Ξεπερνάει τo 30% η αύξηση των τιμών πώλησης, αλλά και των ενοικίων κατοικιών στην Αθήνα,  σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη τιμών προσφοράς ακινήτων ανά περιοχή, που δημιούργησε η ιστοσελίδα Spitogatos.

Ο συγκεκριμένος δείκτης καταγράφει τη διαφορά στις τιμές πώλησης και έρευνας το το β’ τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2018.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι τιμές που ζητούν οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές ακινήτων έχουν, συνήθως, απόκλιση, σε σχέση με το τίμημα έναντι του οποίου πραγματοποιείται μία συμφωνία αγοράς ή μίσθωσης.

Όπως αναφέρεται στην παρουσίαση του δείκτη, "κατά τη διάρκεια του Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου 2019, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα Νότια Προάστια, με 2.531€ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στο Κιλκίς με 500€ ανά τετραγωνικό. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο καταγράφηκε στο κέντρο Αθήνας με +30.9%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στα Γρεβενά με -30.7%. Όσο για τις ενοικιάσεις, χαμηλότερη τιμή καταγράφεται κι εδώ στο Κιλκίς με 2.9€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 31€/τ.μ."

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες: 


 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Φωτογραφία: ευρωκίνηση 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση