Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο άντρας μου ήταν στο σπίτι τη βραδιά της δολοφονίας Φύσσα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 16:26 Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο άντρας μου ήταν στο σπίτι τη βραδιά της δολοφονίας Φύσσα

Η σύζυγος του φερόμενου πυρηνάρχη της Νίκαιας προσπάθησε να βγάλει από το κάδρο τον σύζυγό της.

Να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον εαυτό της και τον σύζυγο της επιχείρησε απολογούμενη στη δίκη της Χρυσής Αυγής η σύζυγος του φερόμενου ως πυρηνάρχη της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας.

Η κατηγορούμενη, η οποία δήλωσε πως δεν υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά στέλεχος του Πενταμελούς της Τοπικής, δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που φέρεται να είχε με τη σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά μετά το μοιραίο χτύπημα στον άτυχο μουσικό.

Ωστόσο, η ίδια αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της συζύγου Ρουπακιά η οποία εμφανίζεται να λέει πως μετά τη δολοφονία της είπε στο τηλέφωνο: «όπως έστρωσε ο άντρας σου να κοιμηθεί».

«Έχει πει και για άλλα πράγματα. Δεν ξέρω. Υποθέτω ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν ήξερε καν σε ποιόν μιλούσε. Δεν μίλησε μαζί μου παρά μόνο το πρωί. Τότε με ενημέρωσε ότι θα έρθει σπίτι μου με κάτι αστυνομικούς για μια βαλίτσα που μου είχε δώσει, αλλά δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ήρθαν, δεν βρέθηκε τίποτα, μετά αναίρεσε και είπε κάτι άλλο. Υπέθεσα ότι ήταν σοκαρισμένη και σε πανικό...» ανέφερε στην απολογία της η κατηγορούμενη η οποία επέμεινε πως έμαθε για τη δολοφονία της επομένη.

Πρόεδρος: Υπάρχουν έξι τηλεφωνικές κλήσεις με τη σύζυγο Ρουπακιά το πρωί, όχι μία που λέτε...

Κατηγορούμενη: Μπορεί μέσα στον ύπνο μου το πρωί να μην θυμάμαι ότι με κάλεσαν...

Πρόεδρος: Έξι φορές;

Κατηγορούμενη: Μπορεί να το σήκωνα και να το έκλεινα και να μην το θυμάμαι μέσα στον ύπνο μου (…) Δεν με ενδιέφερε τί έγινε. Ήξερα ότι δεν αφορά τον άντρα μου γιατί ήταν σπίτι μαζί μου εκεί ο το βράδυ.

Η εισαγγελέας υπενθύμισε στην κατηγορούμενη μαρτυρία που τοποθετεί το σύζυγο της, εκείνο το βράδυ, έξω από την Τοπική της Νίκαιας με την ίδια να επιμένει: «Ήταν σπίτι. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα».

Νωρίτερα, απολογήθηκε κατηγορούμενη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής η οποία δήλωσε απλή κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα που ενδιαφερόταν για τα κοινά.

«Δεν έχω προπηλακίσει ή εξυβρίσει κανέναν. Ζητούσα ποσόστωση, νομιμότητα και επιστροφή των παρανόμων αλλοδαπών, γιατί δεν γινόταν να αφομοιωθούν» ισχυρίστηκε στην απολογία της και στη συνέχεια εξήγησε γιατί ήταν υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή. «Το πιστεύω μου ήταν ‘Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια’ και ανήκα στη ΝΔ. Προσέφυγα στους βουλευτές και δεν με βοήθησαν, αλλά στράφηκα προς τη Χρυσή Αυγή γιατί είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου έκανε την τιμή. Είδα ένα μορφωμένο άνθρωπο, μειλίχιο και μου το πρότεινε».

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι έχει εμπλακεί σε έκνομες πράξεις ενώ χαρακτήρισε «ατυχές παράδειγμα» το χαρακτηρισμό «κατσαρίδες» που είχε δώσει σε αλλοδαπούς μιλώντας σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. «Έχω ζητήσει συγγνώμη. Δεν τους θεωρώ κατσαρίδες, τους λυπάμαι για αυτά που περνάνε» ανέφερε.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση