Ρήτρα δραχμής ζητούν οι μεγάλοι tour operators

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 14:40 Ρήτρα δραχμής ζητούν οι μεγάλοι tour operators
Τουριστικά συμβόλαια με ρήτρα δραχμής ζητούν ξένοι οργανισμοί. Οι πιέσεις των εκπροσώπων των ξένων οργανισμών θυμίζουν την πρακτική που ακολούθησαν το 2012.
 
Σε επιβολή ρήτρας «δραχμής» στα συμβόλαια που θα υπογράψουν με τους έλληνες ξενοδόχους για την τουριστική σεζόν του 2016 θέλουν να προχωρήσουν οι μεγάλοι ξένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι πιέσεις των εκπροσώπων των ξένων οργανισμών θυμίζουν την πρακτική που ακολούθησαν έναντι των ξενοδόχων την ίδια εποχή το 2012.
 
Τότε η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα με τη διπλή εκλογική αναμέτρηση στη χώρα, είχε καλλιεργήσει σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι των ξένων ταξιδιωτικών οργανισμών να ασκούν πιέσεις για υπογραφή συμβολαίων με ρήτρα «δραχμής». 
 
Τώρα, με το πρόσχημα της αβεβαιότητας από την καθυστέρηση σύναψης συμφωνίας με τους εταίρους, ζητούν εκ νέου διασφαλίσεις στην περίπτωση που η Ελλάδα γυρίσει σε εθνικό νόμισμα. 
 
Σε άλλες περιπτώσεις, οι ξένοι δέχονται να συνάψουν συμβόλαια χωρίς ρήτρα «δραχμής», αλλά ζητούν από τους έλληνες ξενοδόχους να επωμιστούν το όποιο κόστος εισόδου ξένου συναλλάγματος στη χώρα μας ή και το κόστος οποιουδήποτε νέου φόρου επιβληθεί. 
 
 
Τί συστήνει ο ΣΕΤΕ στους ξενοδόχους
 
Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι, που άλλες χρονιές τέτοια εποχή είχαν ξεκινήσει την υπογραφή συμβολαίων για την επόμενη τουριστική χρονιά, φέτος αδυνατούν να προχωρήσουν τη σχετική διαδικασία, καθώς δεν γνωρίζουν ποιοί συντελεστές ΦΠΑ θα επιβαρύνουν το ελληνικό τουριστικό πακέτο το 2016. 
 
Με παρέμβση του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει συστήσει στους ξενοδόχους να καθυστερούν την υπογραφή συμβολαίων μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. 
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση