Σαμαράς: Μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία έστω και την ύστατη στιγμή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 14:32 Σαμαράς: Μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία έστω και την ύστατη στιγμή

Με παρέμβαση του σε εφημερίδα του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δίνει το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς κάνει έκκληση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για μεγάλη συνεννόηση όπως τονίζει προκειμένου "να υπάρξει συμφωνία έστω και την ύστατη στιγμή".

Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δήλωση του αναφέρει: "Για μια ακόμη φορά, μάθαμε προχθές ότι "η συμφωνία είναι έτοιμη, είναι θέμα ωρών"... Για μια ακόμη φορά, αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα διαψεύστηκε απ' όλους εκτός Ελλάδος! Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση εμφανίζει τις δικές της θέσεις ως... "τελική συμφωνία". Κι έτσι αποσταθεροποιεί συνεχώς και την οικονομία της Ελλάδας και τη διαπραγματευτική της θέση.

Η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ως "έπος" και κατέληξε φαρσοκωμωδία! Αποδείχθηκε ότι μόλις τις τελευταίες μέρες άρχισαν να διαπραγματεύονται επί της ουσίας. Ομολόγησαν ότι είχαν υπερτιμήσει την "πολιτική διαπραγμάτευση". Μ' άλλα λόγια, έχασαν χρόνο με ανοησίες και τώρα τρέχουν να προλάβουν...

Εμάς μας κατήγγειλαν συνεχώς. Όμως εμπόρων ημερών μας δεν υπήρχε και μια ανησυχία αν θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα οι συντάξεις. Τότε, σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες, ούτε και τότε διανοηθήκαμε ποτέ να αγγίξουμε τα διαθέσιμα ή τα αποθεματικά Οργανισμών, Ταμείων, Δήμων ή Νοσοκομείων όπως έκαναν τώρα...

Και το πιο σημαντικό: στις μεγάλες δυσκολίες που εμείς αντιμετωπίσαμε, και τις οποίες παρ'όλα αυτά ξεπεράσαμε, είχαμε τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι μας. Σε όλα! Σήμερα ακριβώς επειδή γνωρίζουμε από τι κινδύνους απειλείται η χώρα, εμείς τους προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση ώστε να αλλάξει η χώρα πολιτική.

Μεγάλη συνεννόηση, για να βγουν εκείνοι από τα ολοφάνερα αδιέξοδα τους, για να βγει η Ελλάδα από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, για να αλλάξει η πολιτική της χώρας, για να υπάρξει συμφωνία έστω και την ύστατη στιγμή..."

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση