Πωλητήριο στο διάσημο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου! Το ιλιγγιώδες ποσό για την αγορά του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 15:35 Πωλητήριο στο διάσημο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου! Το ιλιγγιώδες ποσό για την αγορά του

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το Reuters οι ιδιοκτήτες του, Ντέιβιντ και Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, έχουν δεχθεί αρκετές προσφορές από υποψήφιους αγοραστές για το Ritz, η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει ακόμη και το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

photo Reuters

Μάλιστα μόλις τον προηγούμενο μήνα η διεύθυνση του ξενοδοχείο Ritz ανακοίνωσε πως η αξία του ξενοδοχείου ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 888,5 εκατ ευρώ), με δεδομένο της πλήρους κυριότητας του ακινήτου, της τοποθεσίας του κοντά στην αριστοκρατική περιοχή Σεντ Τζέιμς και στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, της ποιότητας κατασκευής του κτιρίου, της άδειας λειτουργίας καζίνο και του διάσημου ονόματός του.

 
photo Reuters

Επέμεινε ωστόσο ότι «η επιχείρηση δεν έχει βγει και δεν βγαίνει στην αγορά προς πώληση», όμως σύμφωνα με μια πηγή που βρίσκεται κοντά στα δυο αδέρφια επιμένει πως έχουν δεχθεί πολλές προσφορές για το διάσημο ξενοδοχείο.

Το ιστορικό ξενοδοχείο του Λονδίνου άνοιξε το 1906 από τον Ελβετό ξενοδόχο Cesar Ritz και έγινε αγαπημένο κατάλυμα γαλαζοαίματων, πολιτικών και κινηματογραφικών αστέρων.

Το 2018 είχε τζίρο 47 εκατομμύρια στερλίνες (περί τα 52 εκατ. ευρώ) και λειτουργικό κέρδος 15 εκατομμύρια στερλίνες (16,6 εκατ .ευρώ) σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου μήνα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση