Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Opinion Poll: Υπέρ προανακριτικής το 62%, υπέρ της ψήφου αποδήμων το 76%

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 12:57 Opinion Poll: Υπέρ προανακριτικής το 62%, υπέρ της ψήφου αποδήμων το 76%

Το μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό: Μόλις το 23.4% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο.

Θετικά αποτιμά η κοινή γνώμη τις πρώτες εκατό ημέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll.

Η δημοσκόπηση που σήμερα παρουσιάζουν το protothema.gr και το «ΘΕΜΑ 104.6», εμφανίζει ως «ατού» της κυβέρνησης τις πρωτοβουλίες της στον τομέα της οικονομίας, ωστόσο σκεπτικισμός επικρατεί μεταξύ των πολιτών αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς το μεταναστευτικό/προσφυγικό, καθώς οι πολίτες κρίνουν πως δεν είχε προϋπάρξει κατάλληλη προετοιμασία για το ενδεχόμενο νέας κορύφωσης των ροών.

Η δημοσκόπηση δεν έχει πρόθεση ψήφου, αλλά μετρά τις δημοτικότητες των υπουργών. Κατά σειρά είναι οι εξής: Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταικούρας, Κώστας Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Τάκης Θεοδωρικάκος στην πρώτη πεντάδα. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γεώργιος Γεραπετρίτης.

Εντυπωσιακή παραμένει η εικόνα για τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην οικονομία. Τις επικροτεί το 63%. Πέραν της ΝΔ, θετικά απαντά το 44% του ΣΥΡΙΖΑ, το 72% του ΚΙΝΑΛ , το 34% του Κ.Κ.Ε, το 61% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το 57% του ΜΕΡΑ 25. 

Μεγάλη αποδοχή υπάρχει και για ορισμένες άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αυτή για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων. Το 75,9% τάσσεται υπέρ των ενεργειών που κάνει η Κυβέρνηση, ενώ η πρότασή της έχει κερδίσει και τους ψηφοφόρους κομμάτων της αντιπολίτευσης (όπως στο ΚΙΝΑΛ με 86% αποδοχή).

Αλλά και η απόφαση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, βρίσκει σύμφωνο το 62% των ερωτηθέντων, με μόλις 24,8% να λέει το αντίθετο. Στην κοινή γνώμη φαίνεται να πλειοψηφεί με 48% έναντι 25% ή αίσθηση, η άποψη, ότι υπήρξε επί ΣΥΡΙΖΑ συνωμοσία πολιτικών και προσώπων της Δικαιοσύνης για να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης.

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας από την κυβέρνηση.
Το 45% δηλώνει ικανοποιημένο από τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό (45%) απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

Το μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό: Μόλις το 23.4% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο.

πηγή: thetoc.gr