Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοφία Κοκοσαλάκη: Πάλεψε δυο μήνες με τον καρκίνο αλλά δεν τον νίκησε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 17:57 Σοφία Κοκοσαλάκη: Πάλεψε δυο μήνες με τον καρκίνο αλλά δεν τον νίκησε

Η Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε νωρίς. Ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος άνθρωπος όπως αυτή η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που είχε όλη την ζωή μπροστά της έφυγε νικημένη από τον καρκίνο στα 47 της χρόνια.

Μέσα σε 2 μήνες η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στον κόσμο της μόδας, νικήθηκε από τον καρκίνο και δυστυχώς έφυγε για πάντα βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους. Η Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν εκείνη που από το 1999 που παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άνδρες και γυναίκες μέχρι και σήμερα προκαλούσε τον θαυμασμό εκείνων που ήταν στον χώρο της μόδας αλλά και όσων ήταν έξω από αυτόν.

Πολυβραβευμένη από τους κολοσσούς της μόδας αλλά και εκείνη που έκανε αίσθηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με τα κοστούμια που σχεδίασε για περισσότερους από 6.000 που συμμετείχαν στην τελετή έναρξης, η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε ακόμα πολλά να δώσει.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε ηλικία 24 ετών έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998. Στη σχολή μια καθηγήτρια την παρότρυνε να κοιτάξει μέσα της και να βρει τις δικές της εικόνες.

Αργότερα, παράλληλα με την ανάπτυξη του δικού της οίκου, ανέλαβε σε διαφορετικές περιόδους την «προχωρημένη» ιταλική Diesel Black Gold, αλλά και την αναβίωση του ιστορικού γαλλικού οίκου Vionnet. Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας, ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε αναπτύξει κατά καιρούς και φιλανθρωπική δράση, όπως μια συλλογή βραχιολιών που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ για τους σκοπούς του ιδρύματος IFG και διατέθηκαν για την αγορά εξοπλισμού για παιδιατρικές μονάδες του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το 2015 είχε σχεδιάσει τις στολές της Aegean Airlines.

 

Πολλοί ήταν εκείνοι που αποχαιρέτισαν το χαμογελαστό κορίτσι με σπαραγμό ψυχής

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marina Vernicos Collection (@marinavernicos) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vassilis Zoulias (@vzoulias) on