Μέσα στο 2019 το σύνολο του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 15:33 Μέσα στο 2019 το σύνολο του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης

Μέσα στο 2019 θα καταβληθεί το σύνολο του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης ενώ από την επόμενη χρονιά θα αναθεωρηθεί πλήρως το σύστημα ενίσχυσης των νοικοκυριών για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών.

Το υπουργείο Οικονομικών θα υπολογίσει τα απαιτούμενα ποσά για τα αναδρομικά των συνταξιούχων αφού νομοθετηθούν οι σχετικές αλλαγές από το υπουργείο Εργασίας. Όσον αφορά στην προοπτική καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Νοέμβριο αφού υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού.

Με σημαντική υπέρβαση στα φορολογικά έσοδα της τάξεως των 193 εκατ. ευρώ έκλεισε ο Σεπτέμβριος ενώ από τις αρχές του χρόνου, τα φορολογικά έσοδα υπεραποδίδουν κατά 616 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Ωστόσο, σημαντική υστέρηση 800 εκατ. ευρώ παρατηρήθηκε στα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κάτι όμως που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού όπως επισήμανε ο αρμόδιος υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Εν τω μεταξύ αποστέλλεται σήμερα, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή ο ελληνικός προϋπολογισμός στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κυβέρνηση θα περιμένει την επίσημη αντίδραση των θεσμών στο προσχέδιο ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι το κενό έχει ουσιαστικά κλείσει. Το προσχέδιο που αποστέλλεται στην ΕΕ έχει διαφοροποιήσεις όσον αφορά στην κοστολόγηση των μέτρων. Έτσι, έχει μειωθεί η εκτίμηση για τα έσοδα που μπορεί να αποφέρει το πακέτο των μέτρων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, έχει ενσωματωθεί πρόβλεψη για είσπραξη εσόδων από τα μέτρα για τον ηλεκτρονικό τζόγο ενώ έχει αυξηθεί η εκτίμηση για την απόδοση του μέτρου των 120 δόσεων η οποία εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα 300 εκατ. ευρώ μέσα στο 2020. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση