«Οι Έλληνες μπορεί να εγκαταλειφθούν από τις ΗΠΑ όπως οι Κούρδοι»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 20:57 «Οι Έλληνες μπορεί να εγκαταλειφθούν από τις ΗΠΑ όπως οι Κούρδοι»
Ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ προειδοποιεί την Αθήνα για τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον

Προειδοποίηση στην Ελλάδα εν μέσω έξαρσης της τουρκικής επιθετικότητας στη Συρία και της προκλητικότητας της Άγκυρας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ότι μπορεί να έχει την ίδια μοίρα με τους Κούρδους, να εγκαταλειφθεί δηλαδή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έστειλε με συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Vladimir Chizhov.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος Πολιτισμών», ο κ. Chizhov αναφερόμενος στους Κούρδους της Συρίας, είπε ότι «εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει, ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να τους "πετάξουν"». Και συνέχισε λέγοντας, ότι «από εδώ. από τη Ρόδο, προειδοποιώ προσωπικά τους Έλληνες σχετικά, να σκεφτούν αν τους περιμένει παρόμοια μοίρα».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των Ελλάδας και ΗΠΑ, είπε ότι «νομίζω ότι είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους, για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω, ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει, ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη όσον αφορά το μέλλον».

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση