«Βράζει» η Σάμος! 48ωρη προθεσμία στην κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση του νησιού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 16:07 «Βράζει» η Σάμος! 48ωρη προθεσμία στην κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση του νησιού

"Το νησί είναι έτοιμο να αντιδράσει σύσσωμο, αν δεν ξεκινήσει εγκαίρως η αποσυμφόρηση".

«Έχουμε δώσει 48ωρη προθεσμία στην Κυβέρνηση για εκκένωση του νησιού από μετανάστες και πρόσφυγες. Πρέπει να αρχίσουμε να το βλέπουμε αυτό. Δεν ήταν ικανοποιητικές οι ανακοινώσεις που πήραμε από την πολιτική ηγεσία χθες στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Θέλουμε επίσης να τονωθεί άμεσα η αστυνομική δύναμη στην πόλη. Μέχρι στιγμής έχουμε δυνάμεις καταστολής. Θέλουμε ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες».

Αυτά τονίζει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν κατά τις νυχτερινές ώρες, όπου μετανάστες κινούνται κατά εκατοντάδες στο κέντρο του νησιού.

«Δεν είναι ικανοποιητικές οι ανακοινώσεις που πήραμε χθες»

Στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στη Σάμο, παρέστησαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ.Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής, κ.Μάνος Λογοθέτης, μετά από έκκληση του δημάρχου.

«Το γεγονός πως ήρθαν εκπρόσωποι από την Κυβέρνηση είναι για μας θετικό. Μας είπαν όμως ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση του νησιού ανάλογα με την πρόοδο της κατασκευής των επιμέρους κέντρων ανά την Ελλάδα, καθώς έχουν προκηρυχθεί 20.000 θέσεις για κέντρα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Δεσμεύτηκαν ότι θα κλείσει εντελώς το κέντρο μέσα στην πόλη της Σάμου και πως μέχρι τέλος του έτους θα ανοίξει το νέο κέντρο περιφερειακά του νησιού. Το μέρος όπου τώρα είναι εγκατεστημένο το ΚΥΤ και το οποίο ανήκει στον στρατό, θα περάσει στα χέρια του δήμου και θα μπορέσει να αξιοποιηθεί για σχολικές μονάδες, που τις έχουμε ανάγκη. Δεν μπορούμε όμως να περιμένουμε 2,5 μήνες μέχρι να γίνουν όλα αυτά. Ο χρόνος είναι εναντίον μας, γιατί οι ροές συνεχίζονται» τονίζει ο κ.Στάντζος.

Έρχονται κινητοποιήσεις και πρωτόγνωρες πιέσεις στην Ε.Ε.

Ο φόβος και η ανησυχία για το μέλλον, φέρνει στο προσκήνιο λύσεις έκτακτης ανάγκης από την πλευρά της δημοτικής αρχής και των κατοίκων. «Αν δεν έχουμε αποτέλεσμα σε 48 ώρες θα προβούμε σε κινητοποιήσεις και σε μη συμβατικές λύσεις, που φυσικά δεν θα στρέφονται κατά των μεταναστών, αλλά σίγουρα κατά της πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη έχει μετατρέψει τα ελληνικά νησιά σε ανοιχτές φυλακές» καταλήγει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση