Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητική και πρωτόγνωρη υπέρπτηση της νησίδας Ρω από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 18:53 Προκλητική και πρωτόγνωρη υπέρπτηση της νησίδας Ρω από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Η πτήση πάνω από την ελληνική νησίδα έγινε στα 20.000 πόδια.

Σε μια πρωτόγνωρη υπέρπτηση της ακριτικής νησίδας Ρω προχώρησε στις 15:12 η Τουρκία χρησιμοποιώντας αυτή την φορά μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η πτήση πάνω από την ελληνική νησίδα έγινε στα 20.000 πόδια.

Να θυμίσουμε επίσης πως την Παρασκευή η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ μετακίνησε για σήμερα πιο νότια την περιοχή που δεσμεύει συνήθως για τις πτήσεις των εναέριων ραντάρ της προκειμένου να προσπαθήσει να αποκτήσει σήμερα καλύτερη εικόνα της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα με άλλη ΝΟΤΑΜ δέσμευσε περιοχή, μέρος της οποίας πέφτει μέσα στο FIR Αθηνών μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου για αεροπορική άσκηση ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου.

Στο Αιγαίο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σύμφωνα με την εξαγγελία του σταθμού της Σμύρνης, που σημειωτέον δεν έχει καμιά δικαιοδοσία εντός FIR Αθηνών, θα στείλει σήμερα πολεμικό της πλοίο να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή μεταξύ Χίου, Σάμου και Ικαρίας.

πηγή: news.gr