Προανακριτική: Χαμός με προσωπικούς χαρακτηρισμούς & «γαλλικά»: Οι διάλογοι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 22:24 Προανακριτική: Χαμός με προσωπικούς χαρακτηρισμούς & «γαλλικά»: Οι διάλογοι

Η θέση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος προκάλεσε έκρηξη

Σε κλίμα, ύφος και προσωπικούς χαρακτηρισμούς που κάθε άλλο παρά συνάδουν με το χώρο αλλά και με τη διαδικασία ξεκίνησε η προανακριτική επιτροπή που διερευνά την εμπλοκή Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Η θέση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος προκάλεσαν την έκρηξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης έξαλλος,  επιτέθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά συναδέλφων του, ενώ το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας που συνεδριάζει η επιτροπή μπροστά σε αρκετούς δημοσιογράφους.

Αφορμή υπήρξε η λίστα μαρτύρων που κατέθεσε η ΝΔ την οποία ο Θανάσης Πλεύρης έδειξε στους δημοσιογράφους.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι ενέταξε εκ των υστέρων και κατόπιν συνεννοήσεως με το ΚΙΝΑΛ τα ονόματα του ίδιου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη λίστα . Υποστήριξε επίσης ότι τα δύο κόμματα επιχείρησαν να εξαιρέσουν τόσο τον ίδιο όσο και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο από την επιτροπή προκειμένου να διασώσουν τον Φρουζή (πρώην αντιπρόεδρο  της Novartis) από τις ερωτήσεις τους. 

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη. 

Ο Θανάσης Πλεύρης αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Πολάκη και κάπου εκεί η κατάσταση ξέφυγε.

 Πολάκης: Τι κάνεις ρε δίνεις συνέντευξη; Είσαι μέγας καραγκιόζης. Γιατί άλλαξες το συνημμένο και προσέθεσες τα ονόματα μας; 

Πλεύρης: Πως μπόρεσα να το κάνω αυτό τεχνικά;

Πολάκης: Αποφάσισαν με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός επιτροπής για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις ερωτήσεις μας. Έδωσαν στην αρχή τις προτάσεις των άλλων και μετά το έφτιαξαν και μας το έδωσαν.

Στην διένεξη ενεπλάκη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που απευθυνόμενος προς τον Θανάση Πλεύρη δήλωσε΅: Δεν μιλώ με φασίστες.

Η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου ο οποίος καυτηρίασε την συμπεριφορά του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε νέα έκρηξη στον Παύλο Πολάκη κατά του βουλευτή της ΝΔ.

Τον χαρακτήρισε παπαγαλάκι της δημοσιογραφίας τον κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και του συνέστησε να τους πιάνει στο στόμα του. 'Αντε φυγε ρε καραγκιοζάκο" είπε.

Το επεισόδιο έκλεισε εκεί. Την ερχόμενη Τρίτη η επιτροπή θα αποφασίσει και για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως η η ΝΔ ζητά την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακοπουλου και Παύλου Πολάκη και αντιτείνει ότι και οι δυο σχετίζονται με την υπόθεση καθώς ο πρώτος είχε πάει στον Άρειο Πάγο όταν το θέμα είχε βγει στη δημοσιότητα, ο δε δεύτερος είχε δηλώσει ότι γνωρίζει στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων .

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη με το σκεπτικό ότι το νομικό του γραφείο εκπροσωπούσε εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Σε ότι αφορά τους μάρτυρες αποφασίστηκε οι πρώτοι να είναι ο άλλοτε ισχυρός άντρας της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής και ο προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης .

Ο κατάλογος μαρτύρων της ΝΔ:

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση