Απίστευτοι διάλογοι Βρούτση - Τζανακόπουλου στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 18:40 Απίστευτοι διάλογοι Βρούτση - Τζανακόπουλου στη Βουλή

Δεν έχουν τέλος οι σκληρές συγκρούσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ που ξεφεύγουν από τα όρια του πολιτικού πολιτισμού. Η τελευταία αντιπαράθεση έγινε μεταξύ του Γιάννη Βρούτση και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «φυλλάδα» την Αυγή με αφορμή σημερινό δημοσίευση της εφημερίδας που διέψευσε στοιχεία του υπουργείου για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σήκωσε το γάντι και απάντησε λέγοντας ότι είναι «λίγος» ο υπουργός Εργασίας να χαρακτηρίζει φυλλάδα την εφημερίδα Αυγή που εδώ και 70 χρόνια δίνει αγώνες για τη Δημοκρατία, όταν, όπως είπε προκαλώντας αίσθηση,  η παράταξή του την κατέλυσε μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο» και του συνέστησε να πλένει το στόμα του πριν μιλάει για την Αυγή.

Το έντονο φραστικό επεισόδιο ξεκίνησε με αφορμή τα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας.

«Θα αναμετρηθείτε με την ιστορία και με την αλήθεια, κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Γιάνννης Βρούτσης. «Τα αποτελέσματα είναι τραγικά», είπε ο υπουργός και ανέφερε ότι:

   -οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις είναι 189.851,

   -οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις 87.991,

   -οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας 2.688

   -οι εκκρεμότητες για τον επανυπολογισμό των συντάξεων χηρείας ανέρχονται 82.012,

   -οι εκκρεμότητες για τον επανυπολογισμό συντάξεων ανέρχονται σε 222.989,

   -οι εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις ανέρχονται σε 375.627,

   -οι λοιπές εκκρεμότητες ανέρχονται σε 61.926,

   -οι εκκρεμότητες για εφάπαξ σε 36.064

   -Το σύνολο των εκκρεμοτήτων ανέρχεται σε 1.058.748

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση, με νομοτεχνική βελτίωση στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, σταματάει κάθε μορφή απόσπασης και από το Επικουρικό Ταμείο και από τον κύριο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, τον ΕΦΚΑ, προς οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Επισήμανε εξάλλου, ότι με το νομοσχέδιο σταματάει η κινητικότητα από το υπουργείο Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2020. Επίσης επιταχύνεται κατά δύο μήνες η έκδοση συντάξεων με μέτρα και διαδικασία που βελτιώνει τους χρόνους απονομής.

Ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε εξάλλου την εθνική αντιπροσωπεία, ότι σύντομα η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή τη μεγάλη μεταρρύθμιση «Άτλας-ψηφιακή σύνταξη» ώστε από 1.6.2020, το 1/3 των συντάξεων να απονέμεται ψηφιακά. «Έτσι λύνονται τα προβλήματα και όχι με παχιά λόγια, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε: «Πώς είναι δυνατό, εσείς που πριν τρεις μήνες κυβερνούσατε, να αμφισβητείτε και να δίνετε στη φυλλάδα της Αυγής πρωτοσέλιδα ψεμάτων, όταν είναι στοιχεία των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας αυτά που παρουσιάζουμε».

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «ο λαλίστατος υπουργός Εργασίας, δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για το γεγονός ότι καταργεί τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία, δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για το γεγονός ότι καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες επανήλθαν, και η αρχή της επεκτασιμότητας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, μετά την έξοδο από το μνημόνιο».

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας ότι «επαναλαμβάνει τα οικτρά ψεύδη τα οποία προκαλούν πλέον μόνο θυμηδία, σε όποιον γνωρίζει ελάχιστα τι συμβαίνει στο ασφαλιστικό σύστημα». Ανέφερε δε, ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο ΕΦΚΑ είχε απαντήσει ότι οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις είναι 107.000, αλλά τώρα ξαφνικά εμφανίζονται 189.000 μετά από παρεμβάσεις του ίδιου του κ. Βρούτση».

«Εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη ότι δεν έχει πειράξει τα στοιχεία», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος και κατηγόρησε τον κ. Βρούτση ότι στις κύριες συντάξεις έχει προσθέσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων, αν και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επανυπολογισμού. Τον κατηγόρησε επίσης για «λαθροχειρίες για να παράγει fake news για το ασφαλιστικό» και «κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων». 

«Το ήθος και το ύφος του κ. Τζανακόπουλου είναι γνωστό. Είναι αδιανόητο, βουλευτής που διετέλεσε και υπουργός να αμφισβητεί τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου», απάντησε ο υπουργός, που επέμεινε ότι «αυτά είναι στοιχεία των υπηρεσιών και όχι στοιχεία του Βρούτση».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση