Τσίπρας σε Άδωνι Γεωργιάδη: Είστε ο Τζόκερ της πολιτικής ζωής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 22:28 Τσίπρας σε Άδωνι Γεωργιάδη: Είστε ο Τζόκερ της πολιτικής ζωής

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια

Μήνυμα για σκληρό ροκ απέστειλε προς την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παρέλευση των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ.  

«Η περίοδος χάριτος τέλειωσε. Από εμάς τέλειωσαν και οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί. Από τους πολίτες τέλειωσε και η ασυλία. Δεσμεύομαι ότι κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος». Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις  πρώτες δράσεις της κυβέρνησης, δεν παρέλειψε όμως να στοχοποιήσει το Μαξίμου και σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis και την προανακριτική επιτροπή.

Μιλώντας για τον αναπτυξιακό νόμο τον παραλλήλισε με τον τίτλο της κινηματογραφικής ταινίας «Ωραίο μου πλυντήριο» διότι όπως είπε κάθε διάταξη είναι μια φωτογραφία, μια εξυπηρέτηση φίλων και επιχειρηματιών. «Έτσι η ανάπτυξη μετατρέπεται σε περιτύλιγμα δώρων που φέρνει μόνο σπατάλη, ασυδοσία και αδιαφάνεια» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μοιράζει δώρα σε φίλους και ημετέρους παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα όπως την εξαγορά της Forthnet από τη Nova, αλλά και τα μεταλλεία Χρυσού στην Χαλκιδική. 

Εκεί ωστόσο που προκάλεσε ενθουσιασμό και χειροκροτήματα στις τάξεις της ΚΟ ήταν όταν αναφέρθηκε στην προανακριτική επιτροπή. 

Μίλησε απαξιωτικά για τον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντας τον «Τζόκερ» της ελληνικής πολιτικής σκηνής. 
«Κάθε φορά που απαντάτε βάζετε γκολ στην παράταξη σας. Είστε η ντροπή της πολιτικής ζωής του τόπου» είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης. Και συνέχισε: «Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον... Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

«Εσείς δεν ντρέπεστε αλλά ντρέπεται ο πρωθυπουργός για πάρτη σας για αυτό και σήμερα είναι απών από το νομοσχέδιο», πρόσθεσε. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην εισαγγελική έρευνα που παραγγέλθηκε έπειτα από τα όσα είπε ο Μανιαδάκης κατά του Γιάννη Στουρνάνα. 

«Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και προέβλεψε ότι αντί να εξεταστεί η σκευωρία θα εξεταστεί η συνωμοσία. «Σας προειδοποιούμε, είπε, μην τολμήσετε να εξουδετερώσετε την προανακριτική επιτροπή. Δεν θα σας βγει. Θα πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους». 

Για τον κ. Στουρνάρα είπε: "σήμερα μαθαίνουμε ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς που διερευνούν το σκάνδαλο της Novartis, αποκαλύπτουν σε αναφορά τους ότι ο κ. Μανιαδάκης, τότε προστατευόμενος μάρτυρας που εσείς λοιδορούσατε και μετέπειτα κατηγορούμενος που τώρα τον αγκαλιάσατε, απειλήθηκε από τον κ. Στουρνάρα. Σας το διαβάζω επί λέξει: «όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες».

Μένοντας στην υπόθεση της Novartis είπε: "Αποκαλύπτουν και άλλα οι εισαγγελείς: Ότι ο κ. Μανιαδάκης δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του. Και σας ρωτώ κύριοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έχετε το θράσος και συνεχίζετε να μιλάτε για σκευωρία. Τρία απλά ερωτήματα: Πρώτον, είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα για να αλλάξει την κατάθεσή του; Διότι όπως είδαμε, τελικά την κατάθεσή του την άλλαξε ως δήθεν πιεζόμενος από τους εισαγγελείς. Ποιος τελικά πίεσε τον κ. Μανιαδάκη; Δεύτερον, αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο αυτό ασκείται βία και απειλές στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται το σκάνδαλο Novartis; Για πόσο ακόμα θα ανέχεστε τέτοιες μαφιόζικες μεθόδους κατά εισαγγελικών λειτουργών; Και τρίτο και σημαντικότερο ερώτημα: Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πολιτικοί που μαζί με τον κ. Στουρνάρα σχεδίαζαν να «τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς διαφθοράς» που ερευνούν τη Novartis; Και αυτή η υπόθεση διερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

Αυστηρή προειδοποίηση προς την ΝΔ αλλά και το ΚΙΝΑΛ απέστειλε εξάλλου και για την πρόθεση τους να εξαιρέσουν από μέλη της επιτροπής τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο. 

Γεωργιάδης: Κρίνεται τα δεδομένα όπως σας βολεύουν

«Τρεις εισαγγελείς κατηγόρησαν τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Και γιατί οι τρεις εισαγγελείς στη μια περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο και γιατί στην άλλη περίπτωση δεν ελήφθησαν καθόλου; Κρίνεται τα δεδομένα όπως σας βολεύουν. Ο ελληνικός λαός την 7η Ιουλίου, μας επανεξέλεξε πανηγυρικά. Ο λαός και βλέπει και κρίνει» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε διάφορα άρθρα του αναπτυξιακού νόμου και τα ταίριαξε με τον κ. Μαρινάκη. Εσείς κάνατε χατίρια και τώρα σας έπιασε ο καημός. Σταματήστε αυτό το τροπάρι. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μας κατηγορεί με εικασίες. Εμείς δεν μπορούμε; Πού το είδατε αυτό; Με το νομοσχέδιο του κ. Τσίπρα αυξήθηκαν οι τιμές στα φάρμακα, αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη. Ο μόνος που δεν μπορεί να μιλάει για τη φαρμακευτική δαπάνη είναι ο Τσίπρας, ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Νόμος περισσότερο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα δεν έχει ψηφιστεί από τον τελευταίο του ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα σε εμάς δεν δεχόμαστε», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση