Ιγνάτιος: «Δεν είναι Χριστιανός όποιος αρνείται βοήθεια σε πρόσφυγες»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 10:15 Ιγνάτιος: «Δεν είναι Χριστιανός όποιος αρνείται βοήθεια σε πρόσφυγες»

Τόνισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.

«Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι. Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη», υπογράμμισε στον ραδιοσταθμό Alpha ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Απαντώντας στις φωνές που θεωρούν ως απειλή για τον Χριστιανισμό την έλευση Μουσουλμάνων στην Ευρώπη, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος είπε ότι κι αυτός ανησυχεί, όμως «στο όνομα της ανησυχίας δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί νηστικό. Εμείς 400 χρόνια σκλαβιάς και δεν χαθήκαμε, θα χαθούμε τώρα; Και τώρα θα αντέξουμε. Η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχασε τον Θεό. Τούς προέκυψε το Ισλάμ και τρέχουν να βάλουν θρησκευτικά στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τι είναι Θεός και τι τζαμί. Αν πάμε φοβικά, θα κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη. Η Εκκλησία όποτε χρειάστηκε έδωσε τα πάντα».

Τόνισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. «Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Ελληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι. Αυτό σημαίνει Χριστός. Οσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη. Οταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Ετσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Οσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Ελληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Ελληνες είναι άνθρωποι», είπε.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση