Αδαμάντιος Μαντής: Τι λέει ο οδηγός που παρέσυρε τον άτυχο πολίστα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 16:25 Αδαμάντιος Μαντής: Τι λέει ο οδηγός που παρέσυρε τον άτυχο πολίστα

«Είναι προφανές ότι όλοι έχουμε λυπηθεί γι' αυτό. Όλοι έχουμε λυπηθεί. Κανένας δεν επιδιώκει ούτε χαίρεται όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα», περιορίστηκε να πει μιλώντας στο newsit.gr ο άνθρωπος που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ενώ κινείτο στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας παρέσυρε και σκότωσε το νεαρό πολίστα Αδαμάντιο Μαντή.

Εμφανώς συντετριμμένος, ο οδηγός του αυτοκίνητου δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου κινείτο στην αριστερή λωρίδα όταν χτύπησε ξυστά το σταματημένο σμαρτ. Ο άτυχος Αδαμάντιος Μαντής βρισκόταν εκείνη την ώρα έξω από το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν συνοδηγός.

Δυστυχώς για τον νεαρό πολίστα ο οδηγός του διερχόμενου Ι.Χ. δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον ελιγμό του. Έπεσε πάνω στο σταματημένο το οποίο με τη σειρά του παρέσυρε τον 21χρονο στον θάνατο. Ο Αδαμάντιος Μαντής μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά και λίγες ώρες μετά εξέπνευσε.

«Ναρκοπέδιο» το σημείο του δυστυχήματος

Σύμφωνα με τον μηχανολόγο – ηλεκτρολόγο μηχανικό και ειδικό πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτη Μαδιά ο οποίος εξέτασε την, Δευτέρα 04.11.2019, τα δύο οχήματα και πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο του δυστυχήματος, η κίνηση του νεαρού πολίστα να κατέβει από το σταματημένο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας Ι.Χ. ήταν μοιραία.

«Το σημείο» ανέφερε στο newsit.gr o πραγματογνώμονας «είναι ναρκοπέδιο». Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί αν ο οδηγός του μικρού οχήματος είχε τη δυνατότητα να μετακινήσει το αυτοκίνητο στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, αφού δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί το μηχανικό πρόβλημα που επικαλείται ο οδηγός του. Αδαμάντιος Μαντής

Ο Αδαμάντιος Μαντής παρασύρθηκε από το όχημα στο οποίο επέβαινε

Ο ειδικός πραγματογνώμονας περιέγραψε στο newsit.gr ότι η κατάσταση του οχήματος που προσέκρουσε πάνω στο μικρό όχημα που οδηγούσε ο Αδαμάντιος Μαντής είναι χειρότερη. Αντιθέτως η καμπίνα του οχήματός του είναι σχεδόν απείραχτη. Αυτό σημαίνει ότι αν ο 21χρονος Αδαμάντιος Μαντής βρισκόταν μέσα στο Ι.Χ. σήμερα θα ήταν ζωντανός.

«Δεν παραμορφώθηκε καθόλου ο κλωβός του αυτοκινήτου» υπογράμμισε ο πραγματογνώμονας και συμπλήρωσε ότι «αν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο δεν θα πάθαινε τίποτα». «Συγκριτικά με το μέγεθος με το μέγεθος και την έκταση των υφισταμένων βλαβών και των δύο οχημάτων, τις μεγαλύτερες βλάβες φέρει το δεύτερο όχημα» εξήγησε.

Ο νεαρός πολίστας, Αδαμάντιος Μαντής, στάθηκε όπως φαίνεται διπλά άτυχος. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr δεν είναι το άλλο όχημα που προκάλεσε τον θάνατό του, αλλά το ίδιο το όχημα στο οποίο επέβαινε. Όπως είπε ο ειδικός πραγματογνώμονας ο 21χρονος είχε βγει από το αυτοκίνητο και βρισκόταν στο μπροστά μέρος του. Πιθανόν ήθελε να ανοίξει το καπό για να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή σημειώθηκε η πρόσκρουση. Ο 21χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στο φανάρι, στη μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου. Εκείνη τη στιγμή κι ενώ ήταν όρθιος ήρθε από πίσω το άλλο όχημα, χτύπησε το όχημά του και το μετακίνησε προς τα μπροστά. «Φαίνεται να έχει παρασυρθεί ο συνοδηγός από το όχημα στο οποίο επέβαινε» σημείωσε ο κ. Μαδιάς.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση