Στις 24 Ιανουαρίου η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 15:14 Στις 24 Ιανουαρίου η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Περίπου δύο χρόνια μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους, η δικαιοσύνη καλείται να αποτιμήσει τις ενδεχόμενες ευθύνες των προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για την τραγωδία.

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα κληθεί να ρίξει φως στα γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες πολιτών. Η έρευνα της δικαιοσύνης εντόπισε παραλείψεις και δυσλειτουργίες των αρμόδιων υπηρεσιών, που συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων μεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αλλά και οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, δασάρχες αλλά και υπάλληλοι. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι είναι: πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη υπήρξε έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας και έργων ορεινής υδρονομίας ενώ εντοπίστηκαν από την έρευνα και πολεοδομικές παραβάσεις. Επιπλέον, καταγράφεται έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων όπως και παράλειψη  διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση