Novartis: "Καυτοί" διάλογοι στην Προανακριτική μετά το… αντάρτικο Πολάκη - Τζανακόπουλου!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 16:11 Novartis: "Καυτοί" διάλογοι στην Προανακριτική μετά το… αντάρτικο Πολάκη - Τζανακόπουλου!

Η Προανακριτική για την Novartis τελείωσε... πριν αρχίσει καθώς οι κ.κ. Πολάκης - Τζανακόπουλος προσήλθαν και... δεν έφυγαν. Αναβλήθηκε για την Τρίτη με τον Παύλο Πολάκη να ξεκαθαρίζει πως ανανεώνει το ραντεβού. "Καυτός" διάλογος Μαρκόπουλου - Γεροβασίλη. Όλα όσα ειπώθηκαν μέσα... και έξω από την αίθουσα. Λάππας: "Σήμερα συνεχίστηκε μια ανυπόστατη, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική διαδικασία".

«Σήμερα συνεχίστηκε μια ανυπόστατη, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική διαδικασία, όπως είπε και ο πρόεδρος του κόμματός μας». Αυτό ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Σπ. Λάππας, μετά την επεισοδιακή διακοπή της Προανακριτικής για την Novartis.

Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαιρέθηκαν από την διαδικασία αλλά… μπήκαν στην αίθουσα -όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει- με αποτέλεσμα οι βουλευτές της ΝΔ να δηλώσουν πως αποχωρούν από την αίθουσα με το σκεπτικό ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα.

Δείτε την στιγμή που Πολάκης – Τζανακόπουλος μπαίνουν στην Προανακριτική για την Novartis

Δείτε την έξοδο Πολάκη – Τζανακόπουλο από την Προανακριτική για την Novartis

Μέσα στην αίθουσα, ο Σπύρος Λάππας είπε σύμφωνα με πληροφορίες πως “πρέπει να συζητήσουμε το αίτημα αναίρεσης – εξαίρεσης των δυο και της εξαίρεσης των τριών”, με τον Ιωάννη Μπούγα, βουλευτή της Ν.Δ. να απαντά: “Πρέπει να υπάρχει η νόμιμη σύνθεση της επιτροπής για να μπορέσουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό“.

Βγαίνοντας από την αίθουσα, ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως “προστατεύουν τον Φρουζή. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά”.

“Φοβούνται να καταθέσει ο Φρουζής και μπλοκάρουν την διαδικασία”, δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, με τον Θάνο Πλεύρη να λέει: “Υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται να είναι στην επιτροπή. Διακόψαμε γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας”.

Novartis

Novartis

Δείτε όσα είπε εξερχόμενος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Δείτε όσα είπε εξερχόμενος ο Θάνος Πλεύρης

Αναλυτικά οι διάλογοι πριν την αναβολή της Προανακριτικής για την Novartis

Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): “Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου”>

Γιάννης Μπούγας (Πρόεδρος Επιτροπής): “Δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία, ούτε να γίνει αυτή η συζήτηση με παρόντα δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί. Δεν είναι νόμιμη η σύνθεση της Επιτροπής. Θα συμμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση;”

Δημήτρης Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): “Είμαι εδώ κατ’ εντολήν του Προέδρου μου. Κι εσείς παραβιάζετε το Σύνταγμα”.

Γιάννης Μπούγας (Πρόεδρος Επιτροπής): “Επιδεικνύετε αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά”.

Ο Μπούγας ξαναζητάει να αποχωρήσουν – εκείνοι αρνούνται φωνάζοντας- και διακόπτει τη συνεδρίαση αναβάλλοντας για την Τρίτη.

Novartis: Διάλογοι… έντασης έξω από την αίθουσα της Προανακριτικής μετά την αναβολή

Θάνος Πλεύρης: “Υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται αν είναι στην Επιτροπή. Διακόψαμε γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας”.

Παύλος Πολάκης: “Θέλουν να προστατέψουν τον Φρουζή. Γι’ αυτό δεν μας θέλουν μέσα. Και την επόμενη φορά θα είμαστε εδώ”.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: “Αναβάλλεται η συνεδρίαση. Έχει έρθει ο Φρουζής και δεν μπορεί να εξεταστεί γιατί είχαμε τα ίδια φωνές και εντάσεις”.

Όλγα Γεροβασίλη: “Εγώ βλέπω ότι αποχώρησε η ΝΔ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: “Τους αφήσαμε στον αυτοεξευτελισμό τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε πεζοδρόμιο τη Βουλή. Έχετε κάνει τον Πολάκη αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός χαράσσει γραμμή”.

Όλγα Γεροβασίλη: “Θα τον πάμε της Δημοκρατίας”.

Novartis

Η δήλωση Λάππα μετά την αναβολή της Προανακριτικής για την Novartis

«Το Προεδρείο διέκοψε αυθαίρετα τις εργασίες της επιτροπής. Η στάση του αυτή είναι αυθαίρετη, αντισυνταγματική, προσβάλλει την κοινοβουλευτική τάξη. Εμείς, ως ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν και οι 7 παρόντες και περιμέναμε να εξετάσουμε τον μάρτυρα», είπε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε: «Εμείς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τηρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη, το Σύνταγμα, η νομιμότητα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην αποτρέψουμε την εξέταση του Φρουζή. Εμείς εμμένουμε και αναμένουμε την επόμενη συνεδρίαση, για να εξετάσουμε τον μάρτυρα. Εμείς έχουμε συμφέρον να τον εξετάσουμε και θα το κάνουμε. Να είστε βέβαιοι γι΄αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της ΝΔ, ότι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξετάστηκε ο κ. Φρουζής και συνεπώς αν και στην επόμενη συνεδρίαση προσέλθουν οι δύο βουλευτές, πάλι δεν θα εξεταστεί ο κ. Φρουζής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Σήμερα η επιτροπή είχε κανονική, νόμιμη, συνταγματική και σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής σύνθεση. Αυτά προς το παρόν».

ΚΙΝΑΛ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευτελίζει το κοινοβούλιο – Μετρήθηκε με την αλήθεια κι έχασε οριστικά

Παράνομα και καταχρηστικά, έξω από κάθε θεσμική διαδικασία, προκειμένου να παρακωλύσει για άλλη μια φορά την εξέταση του μάρτυρα Φρουζή, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να σεβαστεί τις αποφάσεις της Επιτροπής και την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Χωρίς καμία αιδώ, χωρίς καμία αίσθηση του κοινοβουλευτικού βάρους και καθήκοντός του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην προανακριτική επιτροπή, δηλώνει ότι δεν θα σεβαστεί τις αποφάσεις της και ότι τα ήδη εξαιρεθέντα μέλη του θα συνεχίσουν να παρακωλύουν τη διαδικασία.

Είναι πλέον ξεκάθαρο: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συγκάλυψη του εκτροχιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης 2004-2009, κάνει τα πάντα για να μην λειτουργήσουν οι θεσμοί, να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες, να μην αποκαλυφθεί η πολιτική σκευωρία.

Μετρήθηκε με την αλήθεια και έχασε οριστικά. Παραδίδουμε την ευτελιστική τακτική του, που υποκατέστησε την πραγματική πολιτική, στους πολίτες. Αυτοί πάντα κρίνουν, συγκρίνουν και αξιολογούν”.

Φωτογραφίες: Intime.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση