Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον εισαγγελέα με ύβρεις οι δυο συλληφθέντες για την Επαναστατική Αυτοάμυνα – Έβριζαν και κλωτσούσαν – Πως έφτασε στα ίχνη τους η Αντιτρομοκρατική

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 19:53 Στον εισαγγελέα με ύβρεις οι δυο συλληφθέντες για την Επαναστατική Αυτοάμυνα – Έβριζαν και κλωτσούσαν – Πως έφτασε στα ίχνη τους η Αντιτρομοκρατική

Με βρισιές και κλωτσιές στην Ευελπίδων οι δυο από τους συλληφθέντες για την Επαναστατική Αυτοάμυνα. Συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Ληστεία στο Χολαργό όπου ο ένας δράστης πυροβόλησε τον άλλο ήταν η αρχή για να… ξετυλιχτεί το κουβάρι. Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στη δεύτερη γιάφκα της οργάνωσης στο Χολαργό. Είχαν μεταφερθεί από σπίτι στην Κυψέλη. Προετοιμασία για «μεγάλο» χτύπημα δείχνει το οπλοστάσιο που βρέθηκε.

Με αλεξίσφαιρα και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες μετά τη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με στόχο την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, μεταφέρθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (09.11.2019) στον εισαγγελέα.

Μόλις είδε τα τηλεοπτικά συνεργεία ο ένας από τους δυο συλληφθέντες άρχισε να βρίζει και μπαίνοντας στα δικαστήρια, κλώτσησε την πόρτα. «Μπινέδες, γ@@ω την Πα@@@@α σας, γα@@ το σπίτι σας, που@@@@ς», φώναζε την ώρα που αστυνομικοί τον μετέφεραν στο γραφείο του εισαγγελέα.

Ο 41χρονος που στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του ’18 με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου καθώς, ένας 45χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η γιάφκα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, καθώς και μια 39χρονη η οποία φέρεται να είναι η σύντροφος του 46χρονου που καταζητείται, είναι οι τρεις συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Δείτε τη μεταγωγή τους

Το κουβάρι για την επιχείρηση και τις συλλήψεις των τριών σε σχέση με την Επαναστατική Αυτοάμυνα, άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη ληστεία που έκαναν ο ένας από τους συλληφθέντες και ο 46χρονος καταζητούμενος, σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό.

Ήταν 21 Οκτωβρίου όταν έγινε η ληστεία, στη διάρκεια της οποίας ο 41χρονος πυροβόλησε κατά λάθος τον 46χρονο τραυματίζοντας τον στο πόδι. Το αίμα στο πόδι του και το DNA μετά τις εργαστηριακές έρευνες οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική στα ίχνη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Δείτε πως περιγράφει τη ληστεία αυτόπτης μάρτυρας

Κοντά στο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, οι δράστες είχαν στήσει τη δεύτερη γιάφκα τους. Εκεί είχαν μεταφέρει τον οπλισμό τους από άλλη γιάφκα, στην Κυψέλη. Η Αντιτρομοκρατική ήταν εδώ και καιρό στα ίχνη των τρομοκρατών. Δεν αποκλείεται τα μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας να μετέφεραν τον οπλισμό τους από την Κυψέλη στη γιάφκα στον Χολαργό γιατί ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα ενόψει Πολυτεχνείου.

Στη γιάφκα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν…

  1. Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
  2. Ένα υποπολυβόλο
  3. Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
  4. Δύο πυροβόλα πιστόλια
  5. Τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
  6. Έξι κοινοί πυροκροτητές
  7. Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  8. Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  9. Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
  10. Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
  11. Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
  12. Τρία σώματα χειροβομβίδας

Ανάμεσα στα καλάσνικοφ που βρήκε στο Χολαργό η Αντιτρομοκρατική είναι, εκτός από εκείνο στη ληστεία στο Χολαργό, κι εκείνο που είχαν χρησιμοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης τόσο σε δυο επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και σε επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικό στην Αθήνα.

Με το ένα από καλάσνικοφ τα μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας είχαν κάνει τις εξής επιθέσεις:

Πυροβόλησαν ανήμερα των ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου 2014 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πυροβόλησαν στην πρεσβεία του Μεξικό στην Αθήνα στις 31 Ιουλίου 2016

Πυροβόλησαν στις 10 Ιανουαρίου 2017 κατά ανδρών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό

Είχαν πυροβολήσει στις 6 Νοεμβρίου 2017 κατά ανδρών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνεται πως αίσθηση προκαλεί η δήλωση κατοίκου της περιοχής στο Χολαργό πως η γιάφκα των μελών της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρισκόταν σε διαμέρισμα κοντά στο σπίτι εισαγγελέα.

Μάλιστα, όταν το βράδυ της Παρασκευής ο κάτοικος είδε πολλούς αστυνομικούς στην οδό 17 Νοέμβρη 57, «δεν τους ρώτησα τίποτα γιατί μένει μια εισαγγελέας εδώ και νόμιζα ότι φύλαγαν την εισαγγελέα».

Δείτε τι δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής

Ο 45χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η γιάφκα δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές, σε αντίθεση με τον 41χρονο που είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και τον 46χρονο που καταζητείται και είχε παλιότερα συλληφθεί για σχέσεις με την οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Τους παρακολουθούσαν

Οι εμπλεκόμενοι στις έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρίσκονταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Ο 46χρονος, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε στις 26 Αυγούστου.

Εκείνη η επιχείρηση δεν ήταν τυχαία, αφού ο καταζητούμενος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

Πηγή: Newsit.gr