Mε ...40 «μακεδονομάχους» το ακροδεξιό μπάρμπεκιου στα Διαβατά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 13:51 Mε ...40 «μακεδονομάχους» το ακροδεξιό μπάρμπεκιου στα Διαβατά

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περί τα 40-50 άτομα, θέλοντας, όπως λένε, να διαδώσουν το μήνυμα ότι η "Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες".

«Μπάρμπεκιου πάρτι» ως ακροδεξιά διαμαρτυρία κατά των προσφύγων διοργανώνουν αυτή την ώρα μέλη των "Ενωμένων Μακεδόνων" στα Διαβατά.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν τις ψησταριές τους έξω από το 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το Hot spot όπου διαμένουν οι πρόσφυγες, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περί τα 40-50 άτομα, θέλοντας, όπως λένε, να διαδώσουν το μήνυμα ότι η "Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και ότι δεν θέλουν να γίνει "σταδιακή αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού".

Στο μπάρμπεκιου πάρτι παρευρέθηκε και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος τρώγοντας μάλιστα ένα σουβλάκι είπε χαρακτηριστικά "αυτό είναι αφιερωμένο στον κ. Γιαννούλη".

"Ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε μια ελληνική και ευρυματική διαμαρτυρία για να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα έχουν μεγάλο πρόβλημα με το λαθρομεταναστευτικό. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η ασύδοτη κατάσταση. Θέλουμε να μπει ένα φρένο. Θέλουμε σιγά σιγά να υπάρξει αποσυμφόρηση και αυτοί οι άνθρωποι να επαναπατρίζονται πίσω στις πατρίδες τους" τόνισε -μεταξύ άλλων- σε δηλώσεις του ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, Δημήτρης Ζιαμπάζης. "Η Ελλάδα θα ανήκει πάντα στους Έλληνες" είπε. 

Σημειώνεται ότι έξω από τη δομή φιλοξενίας των Διαβατών, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Έπειτα από πρόσκληση του επικεφαλής των Ενωμένων Μακεδόνων, στο μπάρμπεκιου παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Συρίων Ελλάδας, Ανουάρ Μπάκρι, ο οποίος σημείωσε ότι στην Ελλάδα ο καθένας είναι ελεύθερος να τρώει και να πίνει ότι θέλει, ενώ πρόσθεσε πως είναι ευγνώμονες για τον ελληνικό λαό που τους φιλοξενεί και οφείλουν να σέβονται τα ήθη του τόπου. Παράλληλα τόνισε χαρακτηριστικά πως ο Χρήστος Γιαννούλης παριστάνει τον "εκπρόσωπο τύπου των προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ η παράταξή του έχει διαπράξει εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας".

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση