Οριστικό: Ο Σταύρος Θεοδωράκης βάζει λουκέτο στο Ποτάμι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 10:55 Οριστικό: Ο Σταύρος Θεοδωράκης βάζει λουκέτο στο Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βάζει λουκέτο στο Ποτάμι και ζητάει να διακοπεί η χρηματοδότηση του κόμματος

Οριστικό λουκέτο βάζει στο Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης και ζητάει να διακοπεί η χρηματοδότηση του κόμματος από τον προυπολογισμό. Η πρόταση θα συζητηθεί στις 24 Νοεμβρίου από τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων. Ταυτόχρονα το Ποτάμι ζητάει να διακοπεί η χρηματοδότησή του, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα εξακολουθεούσε να υφίσταται μέχρι τις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αποφασίσει να δοθούν 500.000 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για το brain drain. Τα χρήματα ήταν από την προηγούμενη χρηματοδότηση του κόμματος από το δημόσιο ταμείο, ενώ ήδη είχε ληφθεί η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού.

Κατά πληροφορίες δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας του κόμματος υποστηρίζοντας ότι παρά την πολιτική συγκυρία, γρήγορα το πολιτικό σύστημα, που σήμερα φαίνεται να κυριαρχεί, θα εξαντλήσει τα όριά του και θα υπάρξει ανάγκη να συνεχίσει να υπάρχει το Ποτάμι.

Στο σκεπτικό της πρότασης για αναστολή του κόμματος επισημαίνεται ο αποδεκατισμός των τοπικών ομάδων του Ποταμιού και η ανησυχία για τον κίνδυνο να μετατραπεί σε «κόμμα σφραγίδα».

Δείτε την πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου (Κατεβάστε από εδώ)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση