Νομοσχέδιο ΔΕΗ: Αδιάβαστοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 15:09 Νομοσχέδιο ΔΕΗ: Αδιάβαστοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Πολυτεχνείου

Τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου έθεσε ως ανασταλτικό παράγοντα για την προετοιμασία των βουλευτών αναφορικά με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ, ο Σ. Φάμελλος

Έκπληξη προκάλεσαν οι ισχυρισμοί των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι επικαλέστηκαν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για να εξηγήσουν το γιατί δεν ήταν επαρκώς ενημερώμένοι στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος πήρε το λόγο κατά την έναρξη της συζήτησης αναφέροντας ότι υπήρχε ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και όλοι οι βουλευτές του κόμματος μετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Πέραν τούτων ο Σωκράτης Φαμέλλος συνέδεσε τη συζήτηση και με την παράλληλη συζήτηση που γίνεται για την Αναθεώρηση του Συντάγματος καταλόγισε δε στην κυβέρνηση ότι προχωρά στις μεθοδεύσεις αυτές διότι προφανώς η κυβέρνηση έχει κάτι να κρύψει.

Θέμα με αφορμή τη συζήτηση της Αναθεώρησης του Συντάγματος άνοιξε και ο Γιώργος Βαρεμένος τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή συζήτηση που δεν γίνεται κάθε δέκα ημέρες. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Γιώργου Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και του Κρίτωνα Αρσένη που επέμειναν ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου πρέπει να συνεχιστεί μετά το πέρας της Αναθεώρησης.

Απαντώντας, ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βλάχος αντέτεινε ότι ο εορτασμός του Πολυτεχνείου είναι προσωπική επιλογή του καθενός «Και εγώ ως ΟΝΝΕδίτης τιμούσα το Πολυτεχνείο με το δικό μου τρόπο» είπε.

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει γίνει η γενική συνέλευση της ΔΕΗ αλλά και το business plan ώστε οι αναλυτές να έχουν την καινούργια εικόνα για την Επιχείρηση.

Είπε επίσης ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν στην Διάσκεψη των Προέδρων να γίνει με τον τρόπο αυτό η συζήτηση  «Σήμερα είναι σαν να μιλά άλλο κόμμα» ανέφερε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός ανέφερε εξάλλου ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε κάνει χρήση του κατεπείγουσας διαδικασίας κάτι που ωστόσο δεν έπραξε.

Είπε επίσης ότι το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στις 31 Οκτωβρίου και παράμεινε για ημέρες στην διαβούλευση χωρίς να γίνουν πολλές αλλαγές. Άρα οι βουλευτές είχαν χρόνο να προετοιμαστούν.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση