Ψάχνουν οικόπεδα στα νότια προάστια λόγω της επένδυσης στο Ελληνικό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 18:28 Ψάχνουν οικόπεδα στα νότια προάστια λόγω της επένδυσης στο Ελληνικό

Ο πρόεδρος των μεσιτών Λευτέρης Ποταμιάνος μιλά για το αυξημένο ενδιαφέρον

Αναξιοποίητα οικόπεδα στην περιοχή του Ελληνικού, αναζητούν πολλοί ενδιαφερόμενοι ενόψει και της μεγάλης επένδυσης.

Ο πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας-Αττικής Λευτέρης Ποταμιάνος μίλησε στο news.gr για την κίνηση του Real Estate στο παραλιακό μέτωπο ενόψει Ελληνικού.

Ο κ. Ποταμιάνος επεσήμανε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως «ψάχνουν συνέχεια οικόπεδα στα νότια προάστια»

Συγκεκριμένα είπε: «Επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάποια ακίνητα έχουν προεξοφλήσει τις τιμές τις οποίες πιθανόν να λάμβαναν την αύξηση που θα είχαν λόγω της κατασκευής του Ελληνικού.

Παρόλα αυτά πουλήθηκαν και πολλά ακίνητα στο πρόσφατο παρελθόν και ειδικά την τελευταία διετία σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Όλοι είναι σε μια στάση αναμονής τώρα να δουν πότε θα ξεκινήσουν τα έργα ώστε να πάρουν περαιτέρω αυξήσεις τα ακίνητα.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή είναι σε μια στάση περιμένοντας να ξεκινήσει ένας νέος γύρος. Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή την στιγμή.

Για το πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές στην περιοχή αυτή λόγω του Ελληνικού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, όχι μόνο του Ελληνικού.

Επειδή είναι πολύ πρόσφατο ακόμα το "τρέξιμο" για να αρχίσει το έργο, δεν έχει δείξει ακόμα πόσο μπορεί να πήρε, παρόλα αυτά η όλη αύξηση της παραλίας που είναι συνονθύλευμα, πολλών παραγόντων, την τελευταία διετία, είναι αρκετά καλή μπορεί να φτάνει και το 30%.

Μιλάμε κυρίως για κατοικίες. Τα επαγγελματικά ακίνητα έχουν κι αυτά δείξει μια μικρή αύξηση στην παραλία αλλά πρόκειται για τα πρώτης γραμμής.

Αυτό που αρχίζει να έχει μεγάλη κινητικότητα στην παραλία είναι η γη. Οι αγοραπωλησίες οικοπέδων. Τώρα με την αναστολή του ΦΠΑ, θα χτιστούν νέες κατοικίες που θα βγουν προς διάθεση. Υπάρχει ζήτηση και ως εκ τούτου και ιδιαίτερη κινητικότητα. Ψάχνουν συνέχεια οικόπεδα στα νότια προάστια.

Τα καλά οικόπεδα βέβαια δεν είναι και πολλά. Η ζήτηση είναι και από ξένες εταιρείες και από ελληνικές με στόχο την ανέγερση πολυκατοικιών. Υπάρχει λοιπόν μια πρόβλεψη για περαιτέρω άνοδο της αγοράς σε συνδυασμό με την αναστολή του ΦΠΑ. Πάνε λοιπόν να προλάβουν την κατασκευή του Ελληνικού ώστε να πουλήσουν σε υψηλότερη τιμή».

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση