Στρατούλης: Δεν θα χαθούμε αν δεν υποχωρήσουν, έχουμε εναλλακτικές λύσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 13:58 Στρατούλης: Δεν θα χαθούμε αν δεν υποχωρήσουν, έχουμε εναλλακτικές λύσεις
«Υπάρχει και η δημοκρατική διέξοδος να τοποθετηθεί ο λαός» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων
 
Ως «επαίσχυντη» και «κατάπτυστη» χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών ο κ. Δημήτρης Στρατούλης στη Βουλή «δείχνοντας» προσφυγή στις κάλπες καθώς επισήμανε ότι «η χώρα δεν θα χαθεί αν δεν υποχωρήσουν, έχει δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις και δημοκρατικές διεξόδους για να τοποθετηθεί ο λαός που στοιχίζουν λιγότερο από μια τέτοια συμφωνία».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η χθεσινοβραδινή εξέλιξη με την πρόταση που κατέθεσαν οι πιστωτές καταρρίπτει «όλη η κριτική που έκανε η πέμπτη φάλαγγα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού που το βασικό της επιχείρημα ήταν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γιατί δεν ολοκληρώνεται η συμφωνία».

Σημείωσε πως «η αιτία της καθυστέρησης ήταν η αδιάλλακτη στάση των κυρίαρχων κύκλων ανάμεσα στους δανειστές. Η πρόταση τους είναι  συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που απέρριψε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός»

Ξεκαθάρισε ότι «όλο το πακέτο που υποβλήθηκε χθες είναι απορριπτέο» και τονισε ότι «δεν θα συνεχίσουμε  τις πολιτικές λιτότητας που φτωχοποιησαν τον λαό και ταπείνωσαν την χώρα μας».

Υποστήριξε ότι οι δανειστές με σκοπιμότητα « εξάντλησαν τις δυνατότητες της χώρας μας και μας οδήγησαν σε χρηματική ασφυξία καθώς. Θέλουν να συντρίψουν την οποια αντίσταση που υπάρχει στην Ευρώπη απέναντι στις πολιτικές λιτότητας. Να συνεχίσουν το καθεστώς της νέοαποικιοκρατίας στην χώρα μας»

Κατηγόρησε μάλιστα τους πιστωτές πως «κάνουν μπίζνες» σημειώνοντας ότι «θέλουν να αγοράσουν πλούτο της χώρας μας. Ξέρουμε γιατί το κάνουν και ξέρουμε και εμείς γιατί απαντάμε «όχι» στις πολιτικές που οδηγούν σε αφανισμό την χώρα μας».

Αναφορικά με τις προτάσεις των δανειστών που αφορούν τον ασφαλιστικό τομέα είπε «Για τα ασφαλιστικά ζητούν νέες μειώσεις συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ – είναι  η ποιο αντικοινωνική πρότασή τους. Η απάντηση είναι ότι δεν περνάνε γιατί οδηγούν σε εξόντωση των συνταξιούχων. Δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί αυτή η προκλητική απαίτηση τους».
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση