ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει Πολάκη: Μη αποδεκτές οι δηλώσεις του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 21:57 ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει Πολάκη: Μη αποδεκτές οι δηλώσεις του

Η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε έντονη δυσφορία και στο εσωτερικό του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στελέχη του έσπευσαν να διαφοροποιηθούν από τον πρώην υπουργό.

«Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες», αναφέρει ανακοίνωση του τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας θέση στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.

Σημειώνεται πως και η Κουμουνδούρου «άδειασε» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που σχολίασε παλιότερο υβριστικό άρθρο της Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ:

«Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Πολάκη

Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα».

Τι προηγήθηκε

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την Ειρήνη Αγαπηδάκη, την νέα Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε έντονη δυσφορία και στο εσωτερικό του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στελέχη του έσπευσαν να διαφοροποιηθούν από τον πρώην υπουργό. 

Η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάρτηση που έκανε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

"Η γλώσσα έχει τη δική της δύναμη, τη δική της τεράστια σημασία. Πίσω από τις λέξεις υπάρχει ιδεολογία, κουλτούρα, αξιακό πλαίσιο και άλλα... Και άλλες φορές έχουμε πει, εμείς από τον τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι λέξεις που ενίοτε χρησιμοποιούμε δεν είναι ουδέτερες, έχουν χρώμα, άποψη, όχι πάντα αυτή που θα θέλαμε. Και μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να "ψυχιατρικοποιούν" κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου.. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας.

Σκέφτομαι τώρα πως να απαντήσεις σε όσα απαράδεκτα είπε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου της Κω. Μόνο τούτο παραθέτω απ΄ όσα είπε ο εκλεκτός της ΝΔ "Οι σκοπιανοί αισθάνονται μακεδόνες, λένε... και οι πούστηδες γυναίκες. Αλλά δεν είναι.." Να λέγαμε ότι είναι ψυχασθενής; Ε, δεν είναι. Ρατσιστής είναι ο άνθρωπος και μάλιστα φανατικός. Ομοφοβικός, εθνικιστής, ακροδεξιός και άλλα.

ΥΓ: γνωρίζω ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα και είναι ευγενείς, με κουλτούρα, ευαίσθητοι, ωραίοι άνθρωποι δηλαδή. Και γνωρίζω ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και είναι άξεστοι, απολίτιστοι, με βάρβαρη σκέψη".

Η κόντρα με τους πρώην συντρόφους

Την ίδια στιγμή, σκληρή διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή υπήρξε η επικριτική ανάρτηση του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη. 

"Έλεος πια. Δεν είναι θέμα στυλ, ευγένειας, τρόπου, τοπικής ιδιορρυθμίας ή δεν ξέρω τι άλλο. Ο Παύλος Πολάκης ξεπερνάει για άλλη μια φορά κάθε όριο στον δημόσιο διάλογο κάνοντας πολιτική με σεξιστικά σχόλια, «φεισμπουκικες ψυχιατρικές διαγνώσεις» και φτάνει να ζητάει «μακρά νοσηλεία σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα». Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος ως γιατρός και πρώην υπουργός υγείας, τους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αν δεν άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λένε κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα, πρέπει όσοι και όσες πιστεύουν σε ένα διαφορετικό αξιακό κώδικα να καταδικάσουν τις δηλώσεις του απερίφραστα, δημόσια και χωρίς μισόλογα. #φτάνειπια" ανέφερε στην ανάρτησή του. 

Στην ανάρτηση απάντησε σε υψηλούς τόνους ο ίδιος ο κ. Πολάκης κάνοντας λόγο για "αριστερούς του φαίνεσθαι". Στη διαδικτυακή συζήτηση μπήκαν αργότερα η πρώτην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και ο Χάρης Γολέμης. 

 

 

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση