“Απάντηση” στις προκλήσεις Ερντογάν: Αποχώρησε η ελληνική αποστολή από εγκαίνια αγωγού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 17:29 “Απάντηση” στις προκλήσεις Ερντογάν: Αποχώρησε η ελληνική αποστολή από εγκαίνια αγωγού

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσαν οι "λεονταρισμοί" του Ερντογάν. Αποχώρησε από τα εγκαίνια τμήματος του αγωγού ΤΑΡ ο υφυπουργός Δ. Οικονόμου και η ελληνική αποστολή. Ο Ερντογάν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα απειλεί τη Λιβύη. Επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Ερντογάν.

Σύσσωμη η ελληνική αντιπροσωπεία που -υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου- μετείχε στα εγκαίνια τμήματος του αγωγού ΤΑΡ που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, αποχώρησε από την εκδήλωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αναφερόμενος στη συμφωνία με την Λιβύη, ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα περάσει από το τουρκικό κοινοβούλιο για να αποκτήσει “σάρκα και οστά”, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κάποιοι απειλούν την Λιβύη, αφήνοντας έτσι αιχμές και εναντίον της Ελλάδας.

“Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Σύντομα όμως νέοι πυλώνες αυτής της συμφωνίας θα τεθούν σε ισχύ”, είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε και των παράνομων γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

“Δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα αποσύρουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή κάποιοι φωνάζουν. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας, τόσο τα δικά μας όσο και των Τουρκοκυπρίων”, είπε ο Ερντογάν.

“Κάποιοι αντί για δίκαιη κατανομή των πόρων στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το Διεθνές Δίκαιο. τίποτα δεν γίνεται με τετελεσμένα. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση