Υπόθεση Siemens: Απόδοση των κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών ζητά ο ΟΤΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 15:12 Υπόθεση Siemens: Απόδοση των κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών ζητά ο ΟΤΕ

Ζητά την απόδοση τους, καθώς οι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν.

Το τελευταίο επεισόδιο στην υπόθεση της Siemens, αυτό της 2ας Δεκεμβρίου 2019, περιλάμβανε την απόφαση του δικαστηρίου να οδηγηθούν στη φυλακή τρεις από τους καταδικασθέντες, στους οποίους δεν δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.

Η συνέχεια δίνεται με το αίτημα του ΟΤΕ, περί απόδοσης των δεσμευθέντων και κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των 22 καταδικασθέντων για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρεία.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών, που παρίσταται στη διαδικασία ως πολιτική αγωγή, αιτήθηκε την απόδοση τους, καθώς -όπως ανέφερε- οι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ αναφορικά με το αδίκημα της δωροδοκίας δεν αθωώθηκαν, αλλά απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής.

Τόσο η εισαγγελέας όσο και το δικαστήριο, που συνεχίζει να εκδίδει την απόφαση για τη σύμβαση που έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ από τη Siemens, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

Όσον αφορά την ετυμηγορία για το αίτημα αυτό, αναμένεται να εκφωνηθεί την επόμενη εβδομάδα. Κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και με αυτό της Μάρθας Καραβέλα να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή κάθειρξης 13 ετών που της επιβλήθηκε.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή της, υπάρχει η δυνατότητα βάσει της διάταξης του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς είναι άνω των 70 ετών. Πάντως, η εισαγγελική λειτουργός έχει προτείνει να απορριφθεί κάτι τέτοιο…

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση