Athenaeum Palace: Σε δυο πρόσωπα εκτός ξενοδοχείου στρέφονται οι έρευνες για τη φωτιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 15:22 Athenaeum Palace: Σε δυο πρόσωπα εκτός ξενοδοχείου στρέφονται οι έρευνες για τη φωτιά

Σε δυο συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εργασιακή σχέση με το Athenaeum Palace, το ξενοδοχείο στη Λ. Συγγρού, που τυλίχτηκε χθες το πρωί στις φλόγες, προσανατολίζονται οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της εμπρηστικής ενέργειας, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι κλήθηκαν να διαλευκάνουν την υπόθεση με τη φωτιά στο Athenaeum Palace, από τις καταθέσεις που έχουν πάρει μέχρι τώρα, αλλά και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, προκύπτει πως δυο άτομα μετέφεραν σε συγκεκριμένα δωμάτια του πρώτου και του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείο, μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό κατά πάσα πιθανότητα πετρέλαιο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά!

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, έχουν ξεκαθαρίσει το τοπίο και πιστεύουν πως πραγματικά βρίσκονται μπροστά σε ενέργεια εμπρησμού, που μάλιστα έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τουλάχιστον 20 ενοίκων δωματίων της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Παράλληλα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούν μέσα από το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου να εντοπίσουν τις ύποπτες κινήσεις των δυο συγκεκριμένων προσώπων, που φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στον πρώτο και το δεύτερο όροφο του Athenaeum Palace.

Athenaeum Palace

Αποτυπώματα, αλλά και γενετικό υλικό που έχει βρεθεί στα επίμαχα σημεία που εντοπίζονται οι δυο εστίες φωτιάς, έχουν συλλέγει από τους ειδικούς των εργαστηρίων τις ΕΛ.ΑΣ. και πλέον εξετάζονται στα εργαστήρια, ώστε στη συνέχεια τα αποτελέσματα να διαβιβαστούν στα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι κλητήρες στη ρεσεψιόν του Athenaeum Palace

Μάλιστα την ίδια στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, στη ρεσεψιόν του γνωστού ξενοδοχείου βρίσκονταν δικαστικοί κλητήρες, οι οποίοι είχαν δικαστική εντολή να σφραγίσουν την επιχείρηση και να αλλάξουν κλειδαριές, ώστε το κτήριο να παραδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Η διαφορά μεταξύ του επιχειρηματία που είχε μισθώσει το κτήριο και του ιδιοκτήτη του έχει να κάνει με απλήρωτα ενοίκια αρκετών μηνών που τελικά οδήγησαν τον ιδιοκτήτη του κτηρίου να κινηθεί δικαστικά σε βάρος του επιχειρηματία. Athenaeum Palace

Πάντως και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τα απλήρωτα ενοίκια, όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις του επιχειρηματία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο είναι ενήμερες, όπως οι μισθοί των εργαζομένων, αλλά και οι προμηθευτές του ξενοδοχείου. Η μοναδική οικονομική διαφορά ήταν τα απλήρωτα ενοίκια στον ιδιοκτήτη του κτηρίου, στην Λ. Συγγρού.

Υπενθυμίζεται πως από τη φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace υπάρχουν τρεις τραυματισμοί ενοίκων, εκ των οποίων μια 24χρονη τουρίστρια, που φέρει και εγκαύματα, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου και η κατάσταση της θεωρείται πολύ σοβαρή.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση