Εξελίξεις στην υπόθεση του μωρού που το κατασπάραξαν τα ποντίκια - Δείτε που έμενε η οικογένεια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 19:38 Εξελίξεις στην υπόθεση του μωρού που το κατασπάραξαν τα ποντίκια - Δείτε που έμενε η οικογένεια

Αφαιρέθηκε από τους γονείς η επιμέλεια μόλις 3,5 μηνών μωρού από το Διδυμότειχο το οποίο κυριολεκτικά κατασπάραξαν ποντίκια, όπως επίσης αφαιρέθηκε και η επιμέλεια και του άλλου παιδιού, ηλικίας 2 ετών.

Ο πατέρας του μωρού οδηγήθηκε την Πέμπτη το πρωί στην εισαγγελέα Ορεστιάδας, η οποία τον άφησε προσωρινά ελεύθερο μετά την απολογία του. Ο 22χρονος πατέρας ζήτησε «συγγνώμη για ό,τι έγινε» και υποστήριξε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούσε το μικρό κοριτσάκι «ήταν ικανοποιητικές». Από την πλευρά της, η 16χρονη μητέρα του βρέφους θα δικαστεί, λόγω ανηλικότητας, από αρμόδιο δικαστήριο.

Θα περιμένει η εισαγγελέας 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο νεαρός πατέρας και θα αναμένει, αφενός την εξέλιξη της υγείας του μικρού κοριτσιού και αφετέρου τα πορίσματα των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών που διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε το βρέφος, ώστε, αναλόγως να ασκήσει δίωξη, είτε κακουργηματικού είτε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Τα ποντίκια είχαν αφαιρέσει τμήμα από το μάγουλο και το δέρμα της μύτης του βρέφους

Το 3,5 μηνών κοριτσάκι είχε μεταφερθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. «Από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης. 

Πάνω από το 3,5 μηνών κοριτσάκι «έπεσαν» από την πρώτη στιγμή παιδοχειρουργοί και πλαστικοί χειρουργοί, για τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Ο διοικητής του νοσοκομείου είχε κάνει λόγο για «εικόνα ακραίας παραμέλησης» που παρουσίαζε το βρέφος, τονίζοντας πως «τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του μωρού».

Πηγή:thepressroom.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση