Νέες προκλήσεις από την Τουρκία! “Σας πετάξαμε στο Αιγαίο – Δεν μας αποζημιώσατε για την Μικρασιατική Εκστρατεία”

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 10:40 Νέες προκλήσεις από την Τουρκία! “Σας πετάξαμε στο Αιγαίο – Δεν μας αποζημιώσατε για την Μικρασιατική Εκστρατεία”

Ευθεία επίθεση του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή τα όσα είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στο Διεθνές Συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Τους όρους της συνθήκης της Λωζαννης επικαλείται η Άγκυρα και ζητά... αποζημίωση. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία

Συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά η Τουρκία που με μια άκρως προκλητική ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών αργά το Σάββατο το βράδυ επιτίθεται ευθέως στην ελληνική κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Τουρκία δηλώνει ευθαρσώς πως “σας πετάξαμε στο Αιγαίο” και ζητά αποζημιώσεις για την Μικρασιατική Εκστρατεία το 1922! Αφορμή τα όσα είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Διεθνές Συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

Στο χαιρετισμό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την Τουρκία για θηριωδίες, μιλώντας για εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό στην τουρκική κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Στην ομιλία του στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, υπό την επωνυμία της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για τα Εγκλήματα της Γενοκτονίας , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε αβάσιμους, ψευδείς συκοφαντικούς εχθρικούς ισχυρισμούς εναντίον της ιστορίας μας.

»Η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λωζάννης όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Η επιτροπή Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την Ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία και την καλούμε να οικειοποιηθούν τις αρχές φιλίας και καλής γειτονία».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση