Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΑΣ: Διατάχτηκε εσωτερική έρευνα για τη συμπεριφορά των ΜΑΤ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:57 ΕΛΑΣ: Διατάχτηκε εσωτερική έρευνα για τη συμπεριφορά των ΜΑΤ

«Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη».

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την Παρασκευή, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητες φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν άνδρες των ΜΑΤ να προχωρούν σε ακραίες συμπεριφορές, ακόμη και ξεγυμνώνοντας συλληφθέντες.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του».

Οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια των χτεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για βίντεο με συλλήψεις διαδηλωτών από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια και φωτογραφίες που απεικονίζουν τουλάχιστον έναν νεαρό τον οποίο έχουν γδύσει οι αστυνομικοί, την ώρα της σύλληψης, καθώς και καταγγελίες που έχουν κάνει το γύρω του διαδικτύου, με πολύ αρνητικά σχόλια.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία ανακοίνωσε 77 προσαγωγές εκ των οποίων οι 19 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Δώδεκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον εισαγγελέα. 

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Χρυσοχοΐδης: Δεν είναι νοητός ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα», αναφέρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης με αναρτησή του στο facebook και προσθέτει:

«Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου». 

πηγή: thetoc.gr