Λαμπρή γιορτή: Ο Μπακογιάννης φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 22:36 Λαμπρή γιορτή: Ο Μπακογιάννης φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πλήθος κόσμου, παρά τη βροχή και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, που παρά τη βροχή προσήλθαν στην πλατεία Συντάγματος Πλατεία Συντάγματος ο Κώστας Μπακογιάννης φωταγώγησε το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 17 μέτρων.

«Βρέξει χιονίσει η Αθήνα θα φωτίσει» είπε η δήμαρχος Αθηναίων. Συνέχισε λέγοντας ευχαριστώ στην ομάδα ανθρώπων που εργάστηκε και εργάζεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις, στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων και στους δωρητές του προγράμματος υιοθέτησε την πόλη σου.«Φέτος η Αθήνα είναι πιο φωτεινή και λαμπερή από ποτέ, με δρόμους και πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά» όπως υπογράμμισε.

Απόψε φωτίζεται η πρωτεύουσα. Και είμαστε χαρούμενοι γιατί πέρα από το Σύνταγμα και τους μεγάλους δρόμους του κέντρου, παίρνουν λάμψη από τις γιορτές και δεκάδες δρόμοι και πλατείες που για πολλά χρόνια ήταν ξεχασμένοι. Αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για το κέντρο. Είναι και για τις γειτονιές της Αθήνας και αυτή είναι η επιδίωξή μας. Να φτάσουμε στο σημείο να φωτίζεται και να στολίζεται στις γιορτές κάθε γωνιά της πόλης. Ας κάνουμε μία παύση και ας δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να απολαύσουν τις γιορτές, το μήνυμά τους  και τις στιγμές τους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια εμπειρία που όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ζήσουν στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές ''έντυσαν'' με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο.

Νωρίτερα, η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, ανέβηκαν στη σκηνή αναλαμβάνοντας το μουσικό κομμάτι της βραδιάς, ενώ εμφανίστηκε και η ομάδα κρουστών Batala Atenas. Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Ζέτα Μακρυπούλια.

Σημειώνεται ότι για έναν μήνα, δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις θα «πλημμυρίσουν» την Αθήνα σε όλες τις συνοικίες της.

Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο δήμος και θα πραγματοποιηθεί σε 71 σημεία της πόλης, περιλαμβάνει εξήντα καλλιτεχνικά σχήματα, πενήντα συναυλίες και pop-up events, εξήντα δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις προβολές open air, ένα pop-up μουσείο, ένα παραμυθένιο χωριό, μια φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI, INTIME

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση