Μητσοτάκης: Πάει στον Τραμπ με… σαφή αμερικανική στήριξη όσο ο Ερντογάν “ξεσαλώνει”!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 23:07 Μητσοτάκης: Πάει στον Τραμπ με… σαφή αμερικανική στήριξη όσο ο Ερντογάν “ξεσαλώνει”!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Τζέφρι Πάιατ για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κατά την διάρκεια του οποίου θα συναντήσει και τον Ντόναλντ Τραμπ. Η... είδηση όμως "βγήκε" λίγο μετά και μάλιστα από τον ίδιο τον αμερικανό πρέσβη. Ξεκάθαρη στήριξη στην Ελλάδα χωρίς... να αναφερθεί καν το όνομα του Ερντογάν! Πότε θα συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Τρίτη 10.12.2019, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt.

Το ραντεβού είχε κλειστεί για να συζητηθούν τα… διαδικαστικά της προετοιμασίας του ταξιδιού του πρωυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.

Ο ίδιος ο Πάιατ, πάντως, δίνει… έντονο γεωπολιτικό άρωμα με μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από τις ΗΠΑ την ώρα που ο Ερντογάν… ξεσαλώνει τις τελευταίες ώρες, καθώς “ντύθηκε” μέχρι και παρουσιαστής για να δείξει χάρτες για γεωτρήσεις μια “ανάσα” από την Κρήτη!

Στα… τυπικά της υπόθεσης, να σημειώσουμε πως στις 7 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ενώ στις 6 Ιανουαρίου θα παραστεί στην τελετή της ομογένειας για τον Αγιασμό των Υδάτων στο Tarpon Springs της Florida.

Στη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη – Πάιατ συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον Γενικό Γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στον Πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή Μνημονίου με τη Λιβύη έχει χαρακτηριστεί «προκλητική ενέργεια» από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης… παρουσίασε, ο Πάιατ πήρε θέση!

Λίγο μετά την συνάντηση, πάντως, ο Τζέφρι Πάιατ έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, με την οποία στέλνει μηνύματα στις… δύο πλευρές του Αιγαίου!

Και μόνο το μήνυμα στην… δυτική του πλευρά είναι θετικό.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Εξαιρετική συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για να συζητήσουμε το ταξίδι του στις 7 Ιανουαρίου για την συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι ένα καθαρό μήνυμα της αυξανόμενης σημασίας που έχει η Ελλάδα για την Ουάσινγκτον ως ένας πυλώνας σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και περίπλοκη περιοχή”.

Στο ίδιο tweet αναφέρει και πως οι ΗΠΑ δεσμεύονται να υποστηρίξουν την πλήρη οικονομική ανάρρωση της χώρας μας.

Δείτε την ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ λίγο αφότου τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτογραφίες: ΝΔ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση