Εισβολή σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου -Επεσαν χημικά και ξύλο [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 11:48 Εισβολή σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου -Επεσαν χημικά και ξύλο [εικόνες]

Επεσαν χημικά και ξύλο σε διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών

πεισόδια στην Αίγλη του Ζαππείου όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ έκαναν ντου και μπήκαν σε ημεριδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Τετάρτης με τους παρευρισκόμενους να ξαφνιάζονται όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ εισέβαλλαν στην αίθουσα όπου γινόταν η ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Οι συνδικαλιστές μπήκαν στην αίθουσα ξαφνικά με ντουντούκες και φωνάζοντας συνθήματα παρότι έξω από την αίθουσα ήταν ισχυρή δύναμη της αστυνομίας. Και σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσαν και χημικά.

Φωτογραφίες από τα επεισόδια:

Στάση εργασίας σήμερα

Σε παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 προχωράει σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Παράλληλα καλεί στις 10:00 σε κινητοποίηση στο Ζάππειο εκεί όπου θα διεξαχθεί ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με θέμα «Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα στη παροχή υπηρεσιών υγείας».

«Νομίζουν ότι είμαστε ιθαγενείς που θα μας ξεγελάσουν με χάντρες και καθρεφτάκια για να κερδοσκοπούν, σε βάρος των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων μας και των ασθενών, οι επιχειρηματίες που ακονίζουν τα μαχαίρια τους διαγκωνιζόμενοι για τα κομμάτια της νέας επιχειρηματικής πίτας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΕΝΓΕ.

Και προσθέτει: «Κερδισμένη θα βγει μία μερίδα επιχειρηματιών εντός και εκτός των νοσοκομείων που θα ωφεληθούν από τα νομιμοποιημένα φακελάκια και την επέκταση της μπίζνας με ιδιωτικές ασφαλιστικές, ιατρικούς τουρισμούς και τη σύνδεση των νοσοκομείων με ιδιώτες».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία «οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς που θα αναγκάζονται να δίνουν νόμιμα ή νομιμοποιημένα φακελάκια άλλοτε στις κερδοσκοπικές άλλοτε στις μη κερδοσκοπικές (δημόσια νοσοκομεία - ΝΠΙΔ) επιχειρήσεις Υγείας, να ακριβοπληρώνουν -αν και εφόσον έχουν- για υπηρεσίες που δικαιούνται και που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν δωρεάν και σε υψηλότατο επίπεδο, από ένα αποκλειστικά δημόσιο κρατικό σύστημα Υγείας».

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις για «μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ανθρώπινα ωράρια, για το δικαίωμα του λαού σε υψηλού επιπέδου σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση