"Σταμάτα να τον βαράς" φώναζαν τα παιδιά στον 53χρονο ενώ ξυλοκοπούσε τον 11χρονο μαθητή! Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 22:17 "Σταμάτα να τον βαράς" φώναζαν τα παιδιά στον 53χρονο ενώ ξυλοκοπούσε τον 11χρονο μαθητή! Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις

Σοκαριστικά είναι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον ξυλοδαρμό μαθητή από τις Φιλιππίνες από τον πατέρα συμμαθήτριάς του στους Αμπελοκήπους.

Ο 53χρονος ξυλοκόπησε τον 11χρονο Θοδωρή μπροστά στα μάτια των παιδιών του σχολείου, και το περιστατικό αυτό όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», οι αστυνοµικοί του Τµήµατος Ασφαλείας Αµπελοκήπων είχαν πάρει µέχρι την περασµένη Παρασκευή συνολικά οκτώ καταθέσεις από τη διευθύντρια, γονείς, δασκάλους, τον 11χρονο Θοδωρή και τη µητέρα του. Σε µία από τις καταθέσεις, γυναίκα που ήταν αυτόπτης µάρτυρας περιέγραψε: «∆εν µπορούσα να δω καθαρά το παιδί, γιατί ήταν πεσµένο και από πάνω του υπήρχε ένας άντρας που το χτυπούσε. Γύρω του υπήρχαν πολλά παιδιά. Κάποια από αυτά του φώναζαν να σταµατήσει να τον βαράει. ‘‘Σταµάτα, σταµάτα, άφησέ τον’’ του έλεγαν».

Σύµφωνα µε άλλη µαρτυρία που δεν βρίσκεται ακόµα στη διάθεση των Αρχών, ακόµα δύο παιδάκια ήταν κρυµµένα πίσω από φορτηγάκι και παρακολουθούσαν τροµοκρατηµένα τον άντρα να δίνει σφαλιάρες και να κλωτσάει το αγόρι.

Ο 53χρονος είχε διαµηνύσει στο σχολείο, σύµφωνα µε µάρτυρες που µιλούν υπό τον όρο της ανωνυµίας, ότι «είναι αλλιώς ένα αγόρι να βαράει ένα κορίτσι και αλλιώς ένα κορίτσι να χτυπάει ένα αγόρι. Οποιος πειράξει το κορίτσι µου, θα έχει να κάνει µαζί µου». Κάποια στιγµή, µάλιστα, φέρεται να είχε πει σε εκπαιδευτικό, που δεν εργάζεται πια στο συγκεκριµένο σχολείο, ότι «εάν τα θέµατα δεν λύνονται εντός σχολείου, τότε υπάρχει και το απ’ έξω».

Το περιστατικό πριν 4 χρόνια που έδειχνε… το ποιόν του

Γονείς ανέφεραν και ένα περιστατικό που είχε γίνει πριν από περίπου τέσσερα χρόνια σε γιορτή που είχε οργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεµόνων του ∆ηµοτικού Σχολείου των Αµπελοκήπων. Ο 53χρονος είχε πάει µαζί µε το παιδί του στη γιορτή και άρχισε να λέει: «Πού έχουµε φτάσει. Να ταΐζουµε τους ξένους».

Στη συγκεκριµένη εκδήλωση τα παιδιά των µεταναστών είχαν φέρει από το σπίτι τους φαγητό, µε σκοπό να το µοιραστούν µε όλους. Στο σχολείο, έξω από το οποίο έλαβε χώρα ο ξυλοδαρµός του 11χρονου Θοδωρή, φοιτούν κατά 55% παιδιά µεταναστών. Η περίπτωση του 53χρονου πατέρα χαρακτηρίζεται εξαίρεση.

Παρουσία της κόρης του

Η δικογραφία που έχει ανοίξει σε βάρος του περιλαµβάνει καταθέσεις που κάνουν λόγο για «απαξιωτική συµπεριφορά απέναντι στους µετανάστες». Ο 53χρονος εµφανιζόταν να λέει στο περιβάλλον του ότι εργάζεται ως συνοδός ασφαλείας σε υψηλά ιστάµενα πρόσωπα, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ.

Αίσθηση προκαλεί ότι το µεσηµέρι της 6ης ∆εκεµβρίου χτύπησε τον 11χρονο όχι µόνο µπροστά στα µάτια ανηλίκων αλλά και παρουσία της ίδιας της κόρης του. Οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει οπτικό υλικό από κάµερα, που επιβεβαιώνει την παρουσία του στο σηµείο του θλιβερού περιστατικού.

Στην κατάθεσή του ο Θοδωρής περιέγραψε: «Την Πέµπτη έβρεξα την κόρη του µε ένα µπουκάλι νερό ενώ ήµασταν µέσα στο σχολείο. Εκείνη νευρίασε και µε έβρεξε και εκείνη. Στον διάδροµο καθώς βγαίναµε έξω σπρωχτήκαµε. Μου είπε ότι θα τα πει όλα στον πατέρα της. Την επόµενη µέρα ήρθε και µε βρήκε στο σχόλασµα. Στην αρχή µε ακολουθούσε ενώ περπατούσα και µε απειλούσε. Οταν του αντιµίλησα και τον έβρισα, τότε µε άρπαξε και άρχισε να µε χτυπάει στο πρόσωπο και στα πόδια. Επεσα κάτω και συνέχισε να µε χτυπάει».

Ποινική δίωξη

Η µητέρα του Θοδωρή κατέθεσε στην Ασφάλεια και ζήτησε την ποινική δίωξη του 53χρονου. Πρόκειται για µετανάστρια που µεγαλώνει µόνη της το παιδί της. Για να τα βγάλει πέρα δουλεύει ως καθαρίστρια σε σπίτια.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεµόνων, όπως και η διευθύντρια βρίσκονται στο πλευρό της, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στην κόρη του 53χρονου προκειµένου να µην πέσει θύµα bullying για ενέργειες που δεν ευθύνεται η ίδια, αλλά ο πατέρας της.

«Μετά την επίθεση παρατηρήθηκε το φαινόµενο οι µαθητές να µη µιλάνε στην κόρη του 53χρονου. Το κορίτσι αποµονώθηκε, παρότι δεν φταίει σε τίποτα. ∆εν θα αλλάξει σχολείο. Θα παραµείνει στο δηµοτικό και θα φροντίσουµε όλα να εξοµαλυνθούν. Το επόµενο διάστηµα θα ‘‘τρέξουν’’ εκπαιδευτικά προγράµµατα για την ενδυνάµωση των σχέσεων ανάµεσα στους µαθητές, για την κάθε µορφής κακοποίηση, ενώ θα διοργανωθούν διαλέξεις για τους γονείς» λέει στέλεχος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το κλίµα, πάντως, παραµένει «ηλεκτρισµένο» στο σχολείο. Ενδεικτικό είναι ότι ακυρώθηκε η προγραµµατισµένη για την περασµένη Παρασκευή συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων. Ο λόγος ήταν ότι διακινήθηκε µέσω ηλεκτρονικών µηνυµάτων «πληροφορία» που ανέφερε ότι εξωσχολικοί θα εισέβαλλαν στον χώρο της συνέλευσης και θα προκαλούσαν καταστροφές.

πηγή: ethnos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση