Δένδιας σε Γκουτιέρες: Ανύπαρκτη η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 18:56 Δένδιας σε Γκουτιέρες: Ανύπαρκτη η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με τον παράνομο και ανυπόστατο χαρακτήρα του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης για τα θάλασσια σύνορα εξέθεσε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στη Γενεύη. 

"Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω τις ελληνικές απόψεις στον γενικό γραμματέα ότι κατά την κρίση μας είναι ανύπαρκτα και ότι υπεγράφησαν από μια κυβέρνηση που δεν είχε καμία τέτοια εξουσιοδότηση, από τη συμφωνία του Σεϊράτ για τη διεθνή εκπροσώπηση της Λιβύης σε αυτή τη συγκυρία. Όπως επίσης τους κινδύνους, που οι, εναντίον του δικαίου της θάλασσας , τουρκικές απόψεις, που επιβλήθηκαν στη Λιβύη, δημιουργούν για την περιοχή" ανέφερε σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δένδιας. 

Σημειώνεται ότι εκτός από την κοινοποίηση των ελληνικών θέσεων στον ΟΗΕ, σε ύψιστο επίπεδο, βασική προτεραιότητα της Αθήνας είναι και η ενίσχυση των συμμαχιών, κυρίως με τις χώρες στην λεκάνη της Μεσογείου, προκειμένου να θέσει στο περιθώριο την Τουρκία. Έτσι, ο Νίκος Δένδιας μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναμένεται να επισκεφθεί στην συνέχεια την Σαουδική Αραβία.

Την Τετάρτη θα μεταβεί πιθανότατα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την επόμενη μέρα την Ιορδανία και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Ρώμη προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογο του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση