Καβάλα: Βρέθηκαν τα κλοπιμαία από την ληστεία - μαμούθ των 4,2 εκατομμυρίων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 15:39 Καβάλα: Βρέθηκαν τα κλοπιμαία από την ληστεία - μαμούθ των 4,2 εκατομμυρίων

Γιατί επισπεύστηκαν οι έρευνες από την αστυνομία. Μετράνε χαρτονομίσματα σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας. Το αεροπορικό εισιτήριο για μακρινή χώρα που έβγαλε ένας από τους δράστες. Η σκηνοθετημένη ληστεία και απαγωγή μικρού παιδιού.

Σαν κινηματογραφική ταινία είναι όλα όσα εξελίσσονται από την Πέμπτη στα Αμισιανά Καβάλας. Οι έρευνες για κλοπιμαία εκατομμυρίων ευρώ έπιασαν τόπο και μάλιστα αφορούσαν μια από τις ληστείες με λεία το αστρονομικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η ληστεία η οποία θεωρείται σκηνοθετημένη, έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο σε υποκατάστημα εταιρίας security με έδρα τον Αμυγδαλεώνα. Τη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ φέρονται να ομολόγησαν δυο από τους τρεις συλληφθέντες οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησαν και τη σκηνοθετημένη απαγωγή 5χρονου παιδιού.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από συστηματική παρακολούθηση. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης (19/12/2019) αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά. Μαζί τους είχαν και μια μπουλντόζα. Το μηχάνημα άρχισε να σκάβει γύρω από το κτίσμα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αρχικά βρέθηκε ένας σάκος που περιείχε 500.000 ευρώ. Και η μπλουντόζα συνέχισε να σκάβει.

Όμως έλειπε μεγάλο μέρος από τα 4 και πλέον εκατομμύρια. Έτσι, εντοπίστηκε μια μεταλλική αποθήκη ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα και εκεί βρέθηκαν σάκοι με πολλά χρήματα τα οποία σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ Ελένη Ιατρού έχουν μεταφερθεί σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος όπου και γίνεται η καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών όταν άρχισαν να γίνονται αγορές με χρήματα που οι αριθμοί τους είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα ως μέρος των κλοπιμαίων. Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ένας από τους δράστες είχε αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια για πολύ μακρινό προορισμό και υπήρχε φόβος ότι θα έφευγε για πάντα από την Ελλάδα.

Η ληστεία στην εταιρεία security

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα. Τότε, είχε καταγγελθεί ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρίας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του.

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων που βρίσκεται στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας, φέρεται και ως εγκέφαλος της ληστείας. Μαζί του συνελήφθησαν ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι. Πατέρας και γιος με τον πρώην διευθυντή είναι κουμπάροι. Οι δυο φαίνεται να έσπασαν κατα την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται  τα χρήματα.

Τον Ιανουάριο του 2019 καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου εισέβαλαν στο σπίτι πρώην διευθυντή εταιρείας security και υπό την απειλή όπλου καθώς και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα. Εκείνος υποστήριξε ότι πίστεψε πως το 5χρονο παιδί του κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Εκεί, τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκ. ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση