POLITICO: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τις νέες επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 12:31 POLITICO: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τις νέες επιχειρήσεις

Mε χαρακτηριστικό τίτλο «Γεννημένος στην Ελλάδα, ο ελληνικός τομέας τεχνολογίας αναζητά ανάπτυξη»

Αρθρο για την ελληνική κυβέρνηση και το πόσο φιλική είναι προς την επιχειρηματικότητα μετά τα πρώτα μέτρα που έχει λάβει για να τους δώσει ώθηση, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αρνητικών επιπτώσεων φιλοξενεί το POLITICO.

Mε χαρακτηριστικό τίτλο «Γεννημένος στην Ελλάδα, ο ελληνικός τομέας τεχνολογίας αναζητά ανάπτυξη» και υπότιτλο «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύθηκε να στηρίξει τους επιχειρηματίες και να διευκολύνει τις επιχειρήσεις», αλλά και κεντρικό ερώτημα εάν «ο τεχνολογικός τομέας στην Ελλάδα θα συνεχίσει να ανθεί ή θα αναγκαστεί για μια ακόμη φορά να πορεύεται μόνος του;», το άρθρο του POLITICO αναφέρει εισαγωγικά ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η μείωση των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, αφύπνισαν επιχειρηματικά τους Έλληνες.

Oι οποίοι, έχοντας ως μόνο εργαλείο έναν φορητό υπολογιστή, ανέπτυξαν από το σπίτι τους το ψηφιακό μάρκετινγκ, με αποτέλεσμα σήμερα να απασχολούνται στις νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τον Chris Gasterator της Marathon Venture Capital. 

«Στηρίζουν τις ελπίδες τους στη ΝΔ»

Μεταξύ άλλων περιπτώσεων ανθρώπων που τόλμησαν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να ξεκινήσουν εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας, παρατίθεται και η περίπτωση του Απόστολου Αποστολάκη, πρώην επιχειρηματία και ιδρυτή της VentureFriends, της εταιρείας που λάνσαρε την εφαρμογή e-food, το 2011.

Επισημαίνεται, επίσης, η περίπτωση του Άλεξ Χατζηελευθερίου, ιδρυτή της εταιρείας βραχείας μίσθωσης ακινήτων, Blueground, η οποία απασχολεί 300 υπαλλήλους και φιλοδοξεί να επεκταθεί στα 50.000 διαμερίσματα. Όπως επισημαίνεται, ο Χατζηελευθερίου στηρίζει τις ελπίδες του στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει δεσμευθεί να θεσπίσει μέτρα προαγωγής της επιχειρηματικότητας.

Παρατίθενται δηλώσεις δέσμευσης του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, περί θέσπισης νέας νομοθεσίας που θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα, με στόχο τη διευκόλυνση του επιχειρείν στην Ελλάδα, ενώ περιγράφονται τα μέτρα που έχει λάβει η νέα κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Παρατίθενται, επίσης, παρεμφερείς δηλώσεις του υπουργού, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, ενώ επισημαίνεται η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας (διά του αρμόδιου υπουργείου της) να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση του ελληνικού δημόσιου τομέα, μέχρι το 2023. Καταγράφονται δηλώσεις του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος περιέγραψε το πρόγραμμα της ΝΔ ως «ριζική στροφή προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αύξηση του εισοδήματος».

«Οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν τα πάντα»

Ωστόσο, όπως τονίζεται, δύο παράγοντες θα κρίνουν την επιτυχία του προγράμματος της κυβέρνησης: η ισχύς του τεράστιου αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, που αρέσκονται στις απεργίες, καθώς και ο περιρρέων σκεπτικισμός για το ποιοι τελικά θα ωφεληθούν από τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης για στήριξη της επιχειρηματικότητας. Παρατίθεται εκτίμηση του Ελληνα δημοσιογράφου, Γιάννη Μπαμπούλια, ότι η μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και στην αγορά των ακινήτων, ευνοούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ωστόσο, επικρατεί αισιοδοξία, συνεχίζει το άρθρο, επικαλούμενο προσωπικές εκτιμήσεις του Απόστολου Αποστολάκη, φέροντας ως παράδειγμα την εξαγορά της ψηφιακής πλατφόρμας Taxi Beat από τη γερμανική Daimler, αλλά κυρίως τη μεταστροφή που συντελείται στην κοινωνία. Οι νέοι άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει την περισσότερη δουλειά ήδη, και το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να διατηρήσει αυτή τη δυναμική, καταλήγει το άρθρο. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση